Barn på bilsemester – tips & råd

Barn

 

barnDet du först och främst måste tänka på är säkerheten för barnen, eventuella barnstolar måste vara godkända och barnen sitta i baksätet.

När det kommer till barn måste du försökte se till att det inte bara handlar om en transportsträcka från punkt A till B, utan stanna ofta för att pausa, fika, sträcka på benen, leka och bada. Det handlar trots allt om att njuta av hela resan, även om vissa föredrar att köra längre sträckor medans barnen sover.

En lång bilfärd i Europa under sommartid kan bli plågsamt, speciellt om det handlar om spädbarn och bebisar så måste man se till att dom är skyddade från sol och värme och att dom får i sig mycket att dricka. Saknar din bil luftkonditionering  kan det vara värt att ställa frågan till sig själv om det är värt att åka bil under de varmaste timmarna om dagen.

Syskon som bråkar i baksätet är nästan oundvikligt, det kan man göra för att förhindra detta är att ha överraskningar i beredskap. En cd med berättelser, en glass vid nästa fikaplats, varsin kall läsk från kylväskan – bara fantastin sätter gränser!

Det är viktigt att man har med sig mycket saker för barnen att göra under resan, kortlekar, spel och kanske till och med en portabel tv. Det finns inget värre än att sitta timma in och timma ut utan att ha något att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *