Färja Halmstad – Grenå

Från svenska Halmstad kan man ta färjan till danska Grenå på ön Jylland. Linjen körs av Stena Line och resan tar ungefär 4 timmar och 35 minuter, hamn till hamn. Färjan körs både under dagen och natten – vanligtvis två gånger per dygn. Under resan kan man njuta av en god måltid på färjans restaurang, härlig shopping i taxfree-butiken eller bara njuta av turen, havet och den vackra utsikten.

Färjelinjen Halmstad – Grenå ersatte under början av 2020 linjen Varberg – Grenå. 

Biljetter Hamstad – Grenå

Hitta biljetter till färjan mellan Hamlstad och Grenå. Välj vilken ort du vill resa ifrån, när du vill åka, hur många passagerare och om du åker med ett fordon eller inte. Klicka därefter på Sök och hitta dina färjebiljetter.

Karta Halmstad – Grenå

Ombord på färjan

Att resa med färjan mellan Halmstad och Grenå är en upplevelse i sig. Under fyra och en halv timme kan man passa på att koppla av, njuta av den vackra utsikten och känna havsbrisen mot ansiktet. 

Stena Line

Avgångar

Färjan går två gånger om dagen alla dagar under högsäsongen på sommaren. Från Halmstad avgår den 08:00 0ch 19:00. Från Grenå avgår den 00:45 på natten och 13:35 på dagen.

Under lågsäsong går färjan vanligtvis två gånger om dagen måndag till fredag, och en gång på söndagar.

Avgångar under sommaren

Avgångar HalmstadAvgångar Grenå
08:0000:45
19:0013:35

Butiker

Väl på färjan finns det en hel del att uppleva. Linjen körs av färjan Stena Nautica. Ombord kan du passa på att handla i The Shop. I The Shop hittar du riktigt bra deals på parfymer, smink, hudvård, godis, alkohol och sprit. 

Underhållning

Färjan bjuder även på en biograf, en Game Zone och ett lekrum för barnen, och kasionspel för spelsugna vuxna. Det finns även en restaurang med buffé och ett kafé.

Avslappning

För den som verkligen vill slappna av kan man förbokas en fällbar vilstol. Vilstolarna är placerade i tystare områden ombord för maximal vila och återhämtning. 

Boka en hytt

Om du vill få tillgång till en helt egen plats under resan går det bra att boka en hytt. Stena Line erbjuder lite finare hytter i budgetklass och standardhytter. I hytterna finns säng, badrum och skrivbord.  

Halmstad – Hallands hjärta

Halmstad är ett populärt turistmål som bjuder på många aktiviteter – förutom början till Grenå och Danmark. Staden bjuder på vackra sandstränder, golfbanor och vacker natur i omkringliggande naturreservat. 

Hamnen i Halmstad tar man sig lätt till med bil. Kommer man får norr eller söder tar man E6:an, kommer man från öster tar man rytt 25. Det går även bra att åka tåg till Halmstad och ta bussen vidare ut till färjeterminalen och hamnen. 

I hamnen erbjuds både korttidsparkering och långtidsparkering. 

Grenå i Danmark

Grenå i Danmark ligger mitt på ön Jylland – en perfekt startpunkt för massor av sevärdheter och upplevelser i Danmark. 

Staden är en anhalt på vägen för många, men Grenå är faktiskt ett väldig fint resmål i sig. Grenå bjuder på fina stränder, varav en är den berömda Nordstranden med sin långa sandstrand och klara vatten. I centrum hittar du mysiga gågator, unika butiker och restauranger, barer och kaféer. Grenå är en levande stad som är vacker året runt – men kanske allra bäst på våren och sommaren. 

Strand i Danmark

Upplevelser i närheten av Grenå:

  • Legoland – Färjan mellan Halmstad och Grenå är populär bland barnfamiljer, och det beror inte minst på närheten till Legoland. Ungefär två timmars bilfärd från Grenå finns Legoland i Billund. Här möts du av karuseller, utställningar och äventyr – allt gjort av Lego.
  • Kattegattcentret – Akvarium med allt från hajar till pingviner – totalt har de 200 vilda arter från hela världen. Se när hajarna matas, träffa sälar och pingviner och upplev havets vackraste och mest spännande djur. Kattegattcentret ligger i Grenå, bara ett par minuter från hamnen med bil.
  • Djurs Sommerland – Djurs Sommerland är Nordens största sommarland. Här kan barn och vuxna bland annat åka berg-och-dal-banor, karuseller, besöka vattenparken och uppleva Dinosaurielandet. Djurs Sommarland ligger ungefär 20 minuters bilfärd från Grenå. 
  • Århus – Århus är Danmarks näst största stad efter Köpenhamn. Staden ligger en timmes bilfärd söderut från Grenå. I Århus finns ett stort utbud av museer – bland annat Den gamle by, Moesgaard Museum och Århus Kunsmuseum. I Århus finns även en vacker botanisk trädgård med växthus. 
  • Givskud Zoo – Detta zoo ligger mellan Århus och Legoland, ungefär 1 timme och 40 minuter med bil från Grenå. Här kan du uppleva Europas största pingvinanläggning, köra safari med din egen bil genom parken, besöka dinosaurieparken och möta allt från elefanter och gorillor till ulvar och uttrar. 

Åk vidare ut i Europa

Om man ska åka vidare ut i Europa, och inte har planerat att stanna på varken Legoland eller Kattegattcentret, är inte färjelinjen Halmstad – Grenå det bästa alternativet. Om man planerar en roadtrip i Europa kan vi istället rekommendera Rödby – Puttgarden eller Gedser – Rostock. Från Tyskland är det nämligen närmare att ta sig vidare mot södra eller västra Europa. 

Grenå och Jylland är dock ett väldigt fint resmål i sig – och färjan mellan Halmstad och Grenå bjuder på underhållning för hela familjen.