Billiga däck online

Alla bilar behöver byta däck regelbundet. Man byter från sommardäck till vinterdäck, och tillbaka igen. Däcken slits och man behöver investera i nya däck när mönstringen tagit för mycket stryk.

Att investera i nya däck är ett av de viktigaste besluten du tar när det kommer till din bil. Däcken påverkar hur bilen hanteras och säkerheten när du kör – särskilt under vinterhalvåret. 

däck

Att beställa däck online är ett praktiskt sätt att förnya sina däck utan att behöva ta sig ut till en däckfirma eller annan återförsäljare. Läs mer om vad du behöver tänka på innan du beställer däck online och hitta de billigaste och bästa återförsäljarna av däck online. 

Välj rätt däck – när du köper däck online

Det kan vara svårt att veta vilka däck man ska välja. När man väljer nya däck till bilen bör man ta hänsyn till ett par saker: 

 • Hur du använder bilen – Hur mycket kör du? Vad har du för körstil?
 • Var kör du bilen? Mest i stan? Eller kanske ute i terräng? 
 • Hur ser vädret ut där du bor? 
 • Vilka säkerhetssystem har bilen? 
 • Vilken budget har du för däck?

Kom ihåg att det är rekommenderat att använda samma däckmodell på alla fyra hjul på bilen. 

Du behöver även ha denna information nära till hands:

 • Däckstorlek, eller däckdimensioner, så att de nya däcken passar på dina hjul – Bredd, diameter och höjd i förhållande till bredd
 • Belastningsindex – Ett index som visar hur mycket last din bil klarar
 • Hastighetsindex – Ett index som visar maxhastigheten däcket ska klara av

Använd din fordonshandbok

Information om vilken typ av däck din bil behöver hittar du allra lättast i din fordonshandbok. I din fordonshandbok hittar du information om däckstorlek, belastningsindex och hastighetsindex. 

Det finns ofta ett spann av däckdimensioner som passar din bil, det är viktigt att du hittar ett däck som passar och har rätt dimensioner. Titta gärna på de däck du har just nu och skriv ner dimensionerna. Du hittar däckdimensionerna skrivna på däckets sida. 

Vad betyder däckmärkningen? 

Däckdimensioner

Däckdimensionerna är viktiga att ha koll på när man ska köpa nya däck. På alla däck hittar du dimensionerna utskrivna på däcket. Siffrorna kan dock vara svåra att tyda. Vi går igenom vad märkningarna på däcket betyder. 

däckmärkningar

Siffrorna som står på sidan av däcket kan till exempel se ut så här: 245/45 R 18 94 Y XL. 

 1. Bredd – 245 i vårt exempel – Den första siffran på däcket visar bredden i millimeter. Bredden är mätt från den ena sidoväggen på däcket till den andra.
 2. Profilförhållande  – 45 i vårt exempel – Nästa tal är ett procenttal som visar höjden i förhållande till bredden.
 3. Konstruktion – R i vårt exempel – R står får radialdäck. Tidigare var det vanligare med diagonaldäck, men idag är radialdäck standard. 
 4. Diameter – 18 i vårt exempel- Nästa siffra anger den diameter i tum fälgen måste ha för att däcket ska passa
 5. Belastningsindex – 94 i vårt exempel – Denna siffra visar hur mycket last däcket klarar av att bära när det körs i maximal hastighet.
 6. Hastighetsklass – Y i vårt exempel – Denna bokstav visar vilken hastighetsklass däcket tillhör. Bokstaven motsvarar den maxhastighet däcket har kapacitet för. Däck med märkningen Y klarar av en maxhastighet på 300 km/h.
 7. Extra information – XL i vårt exempel – Sist på däcket kan det finnas mer information från däcktillverkaren. I vårt exempel finns bokstäverna XL som står för Extra Load. Det kan även finnas information om säkerhetskoder och annan information om kvalitet. 

Däcktryck

Annan information som är viktig att ha inför däckbyte eller hjulbyte är däcktryck. När du har bytt däck är det viktigt att du kontrollerar däcktrycket i alla fyra däck. Du hittar information om vilket tryck dina däck bör ha på din bil. Vanligtvis finns informationen på ett klistermärke i tanklocket, på bildörren vid förarsidan eller på dörrstolpen på förarsidan. 

Om du inte hittar märkningen för däcktryck på någon av dessa platser kan du hitta mer information i din bilhandbok. Där har tillverkaren skrivit ut var du hittar märkningen på just din bilmodell. 

Körstil och önskemål

När du har all information om vilken typ av däck du behöver till din bil har antalet däck i ditt urval minskat rejält. Nu när du har tagit hänsyn till däckdimensionerna är det dags att tänka på körstil och budget. 

Det finns till exempel specialdäck utformade för dig som vill köra tyst och bekvämt, och även däck för dig som vill använda så lite bränsle som möjligt. Om du kör i terräng finns det terrängdäck för olika ändamål. 

Däcktyper

Det finns olika däcktyper för olika väglag och väder. I Sverige har vi sommardäck under sommarhalvåret och vinterdäck under vinterhalvåret. Däckskiftet sker för att fordonen ska ha så säkra däck som möjligt under rådande väder. 

däck

Sommardäck är utformade för att klara av torra vägar, regnvåta vägar och varma förhållanden. Vinterdäck är utformade för att klara av vägbanor täckta av snö och is, och kallare förhållanden. 

Läs mer om skillnaden mellan de olika däcktyperna, deras fördelar och nackdelar. 

Vi går igenom däcktyperna: 

 • Vinterdäck
 • Sommardäck 
 • Året-runt-däck

Vinterdäck

Vinterdäck är utformade för att klara av vinterförhållanden med vägar täckta av snö och is, och kalla och fuktiga förhållanden. 

Ett vinterdäck är tillverkat av bland annat naturgummi. Naturgummi används i vinterdäck eftersom materialet fortsätter att vara mjukt och flexibelt även när temperaturen sjunker. Ett flexibelt däck ger kortare bromssträcka.

vinterdäck

Slitbanan på ett vinterdäck har djupa spår och block som ger bra grepp även när vägbanan är täckt av snö och is. Mönstringen är större om man jämför med sommardäck vilket gör att fordonet klarar av att köra i slask och kallt vatten med mindre risk att vattenplana. 

Under varmare förhållanden blir vinterdäcket för mjukt. Det gör att däcket slits snabbare om det används under sommarmånaderna. 

Dubbdäck

Dubbdäck är en form av vinterdäck med små dubbar av metall som sitter på däckets slityta. Dubbarna ger bättre fäste på vägbanor täckta av is eller hårt packad snö. 

Användningen av dubbdäck är något begränsad på vägarna i Sverige. Framförallt i större städer finns det gator där det är förbjudet att köra med dubbar eftersom dubbdäck ger upphov till högre buller och mer slitage på vägarna.

När ska vinterdäcken kasseras? 

Däck är en förbrukningsvara. Det innebär att de behöver bytas ut och förnyas regelbundet. Men när är det egentligen dags att kassera de gamla vinterdäcken? 

Det första man behöver tänka på är däckets ålder. Fastän man inte har kört på vinterdäcken så åldras gummit. Man brukar säga att ett vinterdäck har en livstid på max 10 år – även om man aldrig kört på det. 

När det kommer till mönsterdjup måste det vara minst 3 millimeter. Dock försämras däckets egenskaper tidigare än så, redan vid 5 millimiter. Därför rekommenderas man byta vinterdäck vid minst 4 millimeters mönsterdjup. 

 • Minsta mönsterdjup för vinterdäck: 3 mm
 • Rekommenderat minsta mönsterdjup för vinterdäck: 4 mm

Ett slitet vinterdäck ger sämre prestanda och inte ett lika bra grepp. Därför är det viktigt att kontrollera sina däck och köpa nya däck om de börjar bli för slitna. 

Sommardäck

Sommardäck är designade för att fungera allra bäst på vägar under lite varmare förhållanden, med både torr och våt asfalt. 

Ett sommardäck har en mönstring som är mer strömlinjeformad om man jämför med vinterdäcket. Det behövs inte lika många, och djupa, spår. Ett sommardäck ger inte bara bättre grepp under sommarhalvåret, utan ger även mindre vägbuller. 

Under kallare förhållanden blir ett sommardäck hårt och oflexiblet, därför ska man absolut inte använda sommardäck under vintermånaderna. 

sommardäck

När är sommardäcken för slitna? 

Sommardäck ska, precis som vinterdäck, kontrolleras och bytas ut om de är för slitna eller för gamla. Ett sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimiter, men rekommenderas att bytas ut redan vid 3 millimiter. 

 • Minsta mönsterdjup för sommardäck: 1,6 mm
 • Rekommenderat minsta mönsterdjup för sommardäck: 3 mm

Året-runt-däck

Det finns även året-runt-däck som klarar av både lite varmare och lite kallare förhållanden. Dessa däck är vanligare i klimat där det inte skiljer sig så mycket mellan sommarmånaderna och vintermånaderna som det gör i Sverige. 

Året-runt-däck har en kombination av egenskaperna som sommardäck och vinterdäck erbjuder. Denna typen av däck kommer dock med kompromisser, och rekommenderas inte för fordon som måste hantera ombytliga väderförhållanden. 

Förvara däck

För att däcken ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att de förvaras rätt. Man kan såklart lämna sina däck på ett däckhotell, då behöver man inte tänka på saken, men om man vill förvara dem själv finns det ett par saker man bör tänka på.

förvara däck

Så förvarar du dina däck rätt

 • Temperatur – Däck är temperaturkänsliga och materialet i däcken åldras snabbare om de ligger för varmt eller för kallt. Runt 15 grader brukar vara precis lagom för däck. 
 • Mörkt – Däck mår bäst av att förvaras mörkt. De är känsliga för UV-strålar och mår alltså allra bäst i mörker. 
 • Rena – Rena däck är glada däck. Rengör gärna dina däck innan du förvarar dem för säsongen. Tänk på att inte avvända starkt rengöringsmedel, det kan torka ut gummit. Det kan även vara bra att peta bort vassa stenar som har fastnat i mönstringen. 
 • Stapla – Om du förvarar däck som sitter kvar på sina fälgar är det bra att tänka på att de förvaras bäst staplade på varandra. Man kan även hänga dem på krokar på väggen var för sig. Om du förvarar endast däck kan du förvara dem stående, men kom ihåg att rotera dem någon gång under säsongen så att de håller rätt form. 
 • Fukt – Att förvara däck utomhus är ofta en dålig idé. Om de sitter på fälgar kan fälgarna skadas.
 • Lufttryck – Om dina däck sitter på fälgar bör du ha normalt lufttryck i däcken under förvaringen. 

Alla datum för däckbyte

däck

Dessa datum gäller för vinterdäck:

 • Vinterdäck: 1 december – 31 mars, om vinterväglag råder

Dubbdäck får endast användas under vintermånaderna, eller om det är vinterväglag. Dessa datum gäller för dubbdäck: 

 • Dubbdäck: 1 oktober – 15 april

Bästa återförsäljare av däck online

När du ska köpa däck online är det viktigt att jämföra olika återförsäljare. Vi har listat de bästa återförsäljarna av däck online. 

Bythjul

bythjul

Bythjul är en av de största onlineåterförsäljarna av däck och fälgar i Sverige. De har ett stort sortiment med riktigt bra priser. Bythjul erbjuder något de kallar One stop shop, vilket innebär att de är med dig under hela din däck-process. Du blir guidad till rätt däck för just ditt fordon och får hjälp att hitta en däckverkstad nära dig för montering. 

 • Hemsida: Bythjul.com
 • Däck: Sommardäck, vinterdäck, fälgar, kompletta hjul, mc-däck och mycket mer
 • Leverans: Till din närmaste däckverkstad eller hem till dig
 • Montering: Välj till hjälp med montering hos däckverkstad
 • Betalalternativ: Direktbetalning, kortbetalning, faktura, banköverföring och Klarna
 • Omdömen: 4,2/5 hos Trustoilot

Dackonline

dackonline.se

En av de största aktörerna i Europa när det kommer till däck via internet är Dackonline.se. Dackonline erbjuder snabba leveranser, monteringsverkstäder på tusentals platser runt om i Europa och ett stort utbud av däck, kompletta hjul, mc-däck och lastbilsdäck. 

Dackonline har övervägande positiva omdömen hos Trustpilot där de hyllas för sin snabba leverans, stora utbud och smida service. Beställ dina däck hos Deckonline och få dem skickade till din närmaste däckmonteringsverkstad. 

 • Hemsida: Dackonline.se
 • Däck: Sommardäck, vinterdäck, året-runt-däck, kompletta hjul, lastbilsdäck, mc-däck och mycket mer
 • Leverans: Utlämningsställe, hemleverans eller leverans till däckhandlare för montering
 • Montering: Dackonline samarbetar med runt 600 olika monteringsverkstäder i Sverige
 • Betalalternativ: Kortbetalning, faktura, banlöverföring, PayPal eller bankbetalning med BankID
 • Omdömen: 4,0/5 hos Trustpilot

Däck365

Däck365

Däck365 erbjuder ett stort utbud av billiga däck och fälgar online. De erbjuder däck från de största däcktillverkarna och har mänger av alternativ för det växlande klimatet i Sverige. Du hittar enkelt däck till din bil genom att skriva in bilens registreringsnummer eller söka utifrån bildmodell eller däckdimensioner. 

Du kan själv välja om du vill ha däcken levererade hem till dig, till din vanliga verkstad eller till en monteringsverkstad som Däck365 samarbetar med. 

 • Hemsida: Dack365.se
 • Däck: Stort utbud av vinterdäck, sommardäck, året-runt-däck, fälgar och mycket mer
 • Leverans: Utlämningsställe, hemleverans, leverans till verkstad eller leverans till sammarbetsverkstad med Däck365. 
 • Montering: Däck365 samarbetar med en rad olika verkstäder runt om i Sverige. Välj till montering i kassan.
 • Betalalternativ: Kortbetalning och faktura med BankID. 
 • Omdömen: 4,7/ 5 hos Trustpilot

Tyred

Tyred

Hos Tyred kan du snabbt och enkelt beställa däck, fälgar och kompletta hjul till ditt fordon. För att hitta däck som passar just din bil kan du söka genom att skriva in din bils registreringsnummer, söka utifrån bilmodell eller utifrån däckdimensioner. 

Tyred erbjuder kompletta hjulpaket skräddarsydda efter just din bil och dina behov. Beställ dina däck hem till dig, en annan leveransadress eller till en monteringsverkstad som Tyred samarbetar med. Tyred samarbetar med monteringsverkstäder i hela Sverige – från Kiruna i norr till Malmö i söder. 

 • Hemsida: Tyred.se
 • Däck: Sommardäck, vinterdäck, fälgar, kompletta hjul och mer mer
 • Leverans: Hemleverans eller leverans till monteringsverkstad
 • Montering: Köp till montering via en av Tyreds samarbetspartners i kassan
 • Betalalternativ: Kortbetalning, delbetalning och faktura
 • Omdömen: 4,9/5 hos Trustpilot

Däckskiftarna

däckskiftarna

Däckskiftarna erbjuder däck och fälgar tull flera olika salgs fordon. De har snabb leverans och man kan välja till montering och balansering. För att hitta rätt däck till din bil söker du enkelt på din bils registreringsnummer. Då föreslår Däckskiftarna däck som passar just ditt fordon. Sök bland vinterdäck, sommardäck, dubbdäck och friktionsdäck.  

Däckskiftarna har 75 stationer runt om i landet där du kan få hjälp med däckbyte, balansering och däckhotell. Om du beställer dina nya däck via Däckskiftarnas hemsida till en av deras stationer blir frakten gratis. 

 • Hemsida: Dackskiftarna.se
 • Däck: Sommardäck, vinterdäck, dubbdäck och friktionsdäck
 • Leverans: Fri leverans till Däckskiftarnas stationer. De erbjuder även hemleverans
 • Montering: Välj leverans till en av Däckskiftarnas stationer och välj till montering
 • Betalalternativ: Via Klarna: faktura, konto, betala direkt och banköverföring
 • Omdömen: 3,7/5 hos Trustpilot

Skruvat.se

Skruvat.se

Skruvat.se erbjuder däck och fälgar, men även reservdelar och andra biltillbehör. Varesig du är ute efter nya däck eller andra tillbehör kan du enkelt söka på din bils registreringsnummer på Skruvats hemsida. Då dyker endast produkter upp som är kompatibla med just din bil. 

Skruvat.se har ett stort utbud av däck, bland annat från märken som Nokia, Goodyear, Continental och Michelin. När du beställer däck skickas de hem direkt till dig, och om du beställer fyra kompletta hjul bjuder Skruvat på frakten. 

 • Hemsida: Skruvat.se
 • Däck: Vinterdäck, sommardäck, kompletta hjul och fälgar
 • Leverans: Hemleverans 
 • Montering: Erbjuder inte montering
 • Betalalternativ: Betalning via Klarna. Välj betala senare, betala direkt, betala med kort eller bankkonto, banköverföring eller delbetalning 
 • Omdömen: 4,2/5 hos Trustpilot

Tirendo

Tirendo

Hos Tirendo hittar du ett stort utbud av däck, kompletta hjul och fälgar. De har bland annat däck från varumärken som Michelin, Goodyear, Continental, Nokia, Pirelli och Hankook. Du kan välja att söka efter däck via din bilmodell eller däckdimensioner. 

I kassan kan du välja om du vill att däcken ska levereras hem till dig, till en annan adress eller till en montör som Tirendo samarbetar med. Om du väljer att leverera däcken till en monteringspartner får du enkelt och smidigt dina nya däck monterade på din bil av ett proffs. 

 • Hemsida: Tirendo.se
 • Däck: Sommardäck, vinterdäck, året-runt-däck, kompletta hjul och fälgar
 • Leverans: Hemleverans, leverans till annan adress eller leverans direkt till en montör
 • Montering: Välj till montering via Tirendos monteringspartners 
 • Betalalternativ: Kreditkort, PayPal, banköverföring, faktura eller bankbetalning med BankID
 • Omdömen: 3,7/5 hos Trustpilot

Gummihuset.se

Svenska Gummihuset

Svenska Gummihuset har stolt försett svenskar med däck och fälgar sen 90-talet. På hemsidan söker du enkelt upp däck som passar ditt fordon genom att skriva in ditt registreringsnummer. Gummihuset ger dessutom 100 % passningsgaranti!

De har däck från varumärken som Hankook, Kumho, Landsail, Continental och Sailun. 

När du beställer däck hos Svenska Gummihuset kan du välja till montering hos en av deras monteringspartners. De samarbetar med verkstäder över hela Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vanligtvis ligger leveranstiden på ett par dagar. 

 • Hemsida: Gummihuset.se
 • Däck: Sommardäck, vinterdäck, vinterdäck friktion
 • Leverans: Hemleverans eller leverans till montör
 • Montering: Svenska Gummihuset samarbetar med montörer över hela Sverige
 • Betalalternativ: Betalning via Avarda. Faktura, delbetalning, kortbetalning eller Swish
 • Omdömen: 3,2/5 hos Trustpilot

Avslutning och sammanfattning

Att handla däck online är praktiskt och väldigt prisvärt. Jämför olika däckfirmor med varandra för att hitta de bästa priserna för just dig. 

De flesta däckfirmor online erbjuder leverans till en monteringsverkstad – antingen en de samarbetar med eller en verkstad du väljer. Hitta prisvärda däck online och få dem monterade på din bil – enklare blir det inte. 

däck

Att köpa däck online kan verka krångligt – det finns ju så många olika däck att välja på. Däckfirmorna online har såklart tänkt på detta och gjort sökandet så enkelt som möjligt. De flesta däckfirmor, och alla som vi rekommenderar, har söktjänster där man söker med sin bils registreringsnummer. I sökresultaten får man då endast däck som passar ens egen bil.

Man kan såklart även söka däck efter bilmodell eller däckdimensioner. Använd vår guide för att förstå däckmarkeringarna så att du hittar rätt däck till ditt fordon. 

Byt däck i rätt tid

Kom ihåg att byta däck innan de blir för slitna. Dessa regler gäller för däckmarkeringar:

 • Vinterdäck: 3 mm
 • Sommardäck: 1,6 mm

Kom ihåg att byta till vinterdäck i rätt tid. Du bör ha vinterdäck om det är vinterväglag både före och efter dessa datum. 

Dessa datum gäller för vinterdäck: 

 • 1 december – 31 mars
VinterdäckSommardäck
Däckmarkering3 mm1,6 mm
Datum1 december – 31 mars1 april – 30 november