Färja Rostock – Gedser

Ska du åka till Tyskland och Rostock med färja från Danmark finns det färjor med Scandlines. Båtresan tar 2 timmar och fartygen bjuder på bra standard ombord med avkoppling, mat och shopping.

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
TT-Line Tyskland
TT-Line Tyskland

Bäst priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 445 kr


Mer information
Scandlines Tyskland
Stenaline Tyskland

Bra pris
Ta med bilen
Från Danmark
Bra shopping

fr 615 kr


Mer information
Stenaline Tyskland
Stenaline Tyskland

Ganska bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 699 kr


Mer information

Passa på att stanna till och besöka både Gedser och Rostock innan du eventuellt tar dig vidare i Danmark eller Tyskland. I Gedser kan du njuta av en fantastisk natur och mycket kultur. Rostock erbjuder mycket sevärdheter, shopping och tar dig lätt vidare i Tyskland och Europa.

Ta färjan från Rostock till Gedser

Om du vill ta färjan mellan Tyskland och Danmark med rutten Rostock – Gedser är det i dagsläget endast Scandlines som trafikerar denna sträcka.

Beroende på säsong finns det ungefär upp till 9 avgångar per dag ungefär 2-3:e timme och resan tar 2 timmar. Det här är den snabbaste förbindelsen mellan södra Danmark och Tyskland och ett bra val om du ska ta dig vidare österut mot Berlin och Prag.

Det är bra standard ombord på färjan och under resan finns det flera saker du kan göra. Ät god mat i restaurangen, njut av olika delikatesser, shoppa eller passa på att ta lite tid för avkoppling. Ombord finns butik med öl, sprit, vin, godis och parfym med mera.

Upplev Rostock i Tyskland

Rostock är en tysk stad med historiska platser, gotiska gavelhus, medeltida kyrkor, turistattraktioner, gallerier och museer. På 1200-talet uppfördes rådhuset med sina sju torn och på 1700-talet adderades en förbyggnad i barockstil. Kombinationen gör byggnaden mycket unik. I staden finns också ett av världens äldsta universitet som grundades 1419.

Rostock Tyskland

Hamnen i Rostock är en av de största färjehamnarna i Östersjöregionen och i den stora färjeterminalen finns butiker, restauranger och caféer. Bland färjeförbindelserna kan man välja Gedser, Trelleborg och Finlands Hangö.

Läs mer om att ta färjan mellan Rostock och Trelleborg här.

Bordershop Rostock

I Rostocks hamn hittar du BorderShop Rostock med bra specialerbjudanden. Butiken har en yta på 1 200 kvadratmeter och ligger vid påfarten till motorvägen. Det går bra att förbeställa sina varor hemifrån så att de är klara vid ankomst.

Läs mer om BorderShop här.

Att göra i Rostock

Rostocker Heide är en av de främsta sevärdheterna med ett stort urskogsreservat. Området som bjuder på skogar, torvtag och myrar ligger öster om floden Warnow vid havet och det finns både vandrings- och cykelleder.

Rostock Zoo grundades redan 1899 och har 56 hektar med 300 olika djurarter från hela världen. Djurparken har främst djur från arktiska områden och de nordliga haven. Här kan du bland annat se både isbjörnar och havsfåglar.

Strax intill Universitetsplatz i centrala Rostock finns ett kulturhistoriskt museum i klostret Zum Heiligen Kreuz. Museet är ett av de äldsta i hela norra Tyskland och grundades 1859. Här finns inte bara möbler och konst utan även hantverk och arkeologiska fynd.

I Rostock finns också en konsthall vid sjön Schwanteneich. Konsthallen innehåller skulpturer, modern konst och grafiska verk främst av östtyska konstnärer.

Upplev Gedser i Danmark

I Gedser, som ligger på den danska ön Falster, hittar vi Danmarks och Nordens sydligaste punkt Gedser Odde. Gedser är en viktig hamnstad i Östersjön och här finns bra faciliteter och tjänster för besökare. Från byn får man en fantastisk utsikt över Östersjön och den fina naturen.

Orten är liten och man tar sig bäst runt med promenader. Nära hamnen ligger Gedesby Strand med en 24 km lång sandstrand där man kan sola och bada. För den som vill uppleva naturen i närområdet finns det bra cykel- och vandringsleder. Det finns även gott med fiske och fiskefartygen i hamnen brukar erbjuda fisketurer under sommaren.

För kulturintresserade ska man inte missa Gedser kyrka som byggdes år 1915. Kyrkan är vackert utsmyckad på både in- och utsida. Här finns också en holländsk kvarn från 1911, Gedesby Mølle.

Fiskebæk Skov bjuder på mystiska kvarlämningar från forna tider, med exempelvis rader av stenrösen och megalitiska gravar från yngre stenåldern.

På udden finns en gammal militäranläggning med utställningar om områdets natur, geologi, kultur och historia. Här finns också ett uterum där man kan se Sydstenen. Den väger fyra ton, är en miljon år gammal och lämnades kvar av glaciärerna för ungefär 15 000 år sedan.

Boka biljett Rostock – Gedser hos Scandlines

Det är smidigt att boka biljetter hos Scandlines till färjan när du vill åka sträckan Rostock – Gedser. Rederiet har direktbokning online.

Det går att boka alla biljettvarianter online, inklusive Flex-biljetter som ger mer frihet.

Typer av biljetter Gedser – Rostock

  • Low Price – Lägst pris. Endast giltig till den valda avgången.
  • Standard – Går att omboka.
  • Flex – Går att omboka och avboka. Även prioriterad ombordkörning och avkörning.