TT-Line

TT-Line är ett rederi som kör färjor över Östersjön mellan Trelleborg, Karlshamn, Tyskland, Litauen och Polen. De har varit aktiva i över 60 år och är idag marknadsledande på sträckorna från Sverige till Polen och Tyskland.

TT-Line rutter

TT-Line kör färjelinjer mellan Sverige och Tyskland, Polen och Litauen. Alla rutter utgår från Trelleborg i Skåne eller, från och med april 2023, från Karlshamn i Blekinge. 

Med TT-Line reser man med stora och säkra färjor ut i Europa – en perfekt start på bilresan med andra ord. Totalt har bolaget nio fartyg som trafikerar arton avgångar.

Boka biljetter med TT-Line

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
TT-Line - Tyskland
TT Line

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 445 kr


Mer information
TT-Line - Polen
TT Line

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 1140 kr


Mer information
TT-Line Litauen
TT Line

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 1205 kr


Mer information

Res till Tyskland

Med rederiets färjor kan man resa till Travemünde och Rostock vid den tyska kusten. Det finns både avgångstider på dagen och natten för att passa alla resande. Man kan ta med sig bilen på färjan. 

Rutter till Tyskland

Travemünde

 • 8 timmar
 • 4 avgångar/dag

Travemünde i västra Tyskland är en populär badort med kilometerlånga vackra sandstränder. Det här är en pittoresk och lyxig ort som i folkmun kallas Tysklands Saint Tropez. Staden är alltså ett utmärkt resmål i sig själv, men även en bra startpunkt för resor vidare i Tyskland eller ut i Europa. 

Strandpromenaden i Travemünde är 1,7 km lång med vacker utsikt över havet och Lübeckbukten. Längs promenaden hittar man många mysiga caféer, restauranger och lyxiga hotell. 

Travemünde i Tyskland
Strandpromenaden i Travemünde

Från Travemünde kan man resa vidare till:

 • Lübeck – 10 km
 • Hansa Park, äventyrspark – 20 km
 • Wismar – 40 km
 • Hamburg – 80 km

Rostock

 • 6 timmar
 • 4 avgångar/dag

I norra Tyskland hittar vi Rostock – en vacker hamn- och universitetsstad med mycket karaktär. Här finns många historiska byggnader, vackra gotiska kyrkor och mycket shopping. Rostocks innerstad är väl värd ett besök – här finns mycket shopping, genuina tyska restauranger, caféer och stadens bästa museum och sevärdheter.

I stadsdelen Warnemünde finns pittoreska fiskarstugor, små butiker, restauranger och caféer. Här hittar vi även Rostocks bästa badstrand. 

Rostock Tyskland
Centrala Rostock

Från Rostock kan man resa vidare till:

 • Wismar – 60 km
 • Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft – 60 km
 • Berlin – 230 km

Läs mer om att åka på bilresa till Tyskland.

Res till Polen

Med rederiet kan man resa till polska Świnoujście. Färjan avgår både på dagen och natten för att passa alla resande. Man kan ta med sig bilen på färjan. 

Rutter till Polen

Świnoujście

 • 6,5 timmar
 • 10 avgångar/vecka

Świnoujście är en riktig pärla vid den polska kusten. Här finns fina sandstränder för sommarsemestern, vacker arkitektur och ett levande nattliv. Świnoujście är även en bra start på resan vidare ut i Europa. Den ligger precis vid den tyska gränsen, bara två timmar från Rostock. 

Kusten i Świnoujście

Från Świnoujście kan man resa vidare till:

 • Tyska gränsen – 70 km
 • Berlin – 230 km
 • Warszawa – 650 km

Läs mer om att åka på bilresa till Polen.

Res Litauen

TT-Line kör färjor till polska Klaipeda. Färjorna avgår från Trelleborgs hamn och, från och med april 2023, från Karlshamn. Rutterna avgår vanligtvis fem gånger i veckan.

Rutter till Litauen

 • Trelleborg – Klaipeda
 • Kalshamn – Klaipeda

Klaipeda

 • 16,5 timmar
 • Upp till 5 avgångar/vecka

Litauen är ett för många oupptäckt semesterland med vackra stränder, historiska städer och natursköna vyer. Klaipeda ligger vackert vid Östersjön och är en levande hamnstad med en blandning av gammal och ny arkitektur. 

Litauen, Klaipeda
Vackra hus i Klaipeda

Från Klaipeda kan man resa vidare till: 

 • Smiltynė, Kurdiska nästet – 4 km
 • Vilnius – 300 km

Läs mer om att åka på bilresa till Litauen.

Biljetter

När man reser med TT-Line kan man välja på flera olika sorters biljetter – allt från billigare SMART-biljetter till biljetter med hytt.

Till alla standardbiljetter kan man välja att lägga till FLEX Plus. FLEX Plus gör det möjligt att ändra sin bokning utan att det tillkommer extra avgifter – fram till 24 timmar innan båten går. 

Returbiljett 

Om du ska resa med TT-Lines färja även på hemvägen, och vet när du ska resa hem, kan det vara klokt att boka en returbiljett. Returbiljetten kommer i flera olika paket med bland annat rabatt på hytter, måltider och shopping i TT-Lines butik ombord. 

FördelReturpaketPaket för 2FamiljepaketCamperpaket
FLEX PlusJaJaJaJa
Rabatt på hyttJaNejJaJa
Rabatt på måltiderJaJaJaJa
Rabatt i ShopJaJaJaJa

Paketresor

Paketresor är ett smidigt sätt att resa tur och retur till ett av TT-Lines resmål. De har bland annat dagslånga shoppingresor, rundresor med stopp i flera städer, längre vistelser med hotellnätter, middagsresor och paketresor till familjedestinationer som Tropical Island utanför Berlin. 

Res på en lyxig middagsresa med TT-Line

TT-Line Bonus Card

För den som reser ofta med TT-Line finns en medlemsklubb, TT-Line Bonus Card, som man kan använda för att samla poäng och få användbara premier. Medlemskapet är helt gratis och man ansöker via TT-Lines hemsida. 

Bonus Card använder man varje gång man bokar en resa, hytt, måltid eller paketresa. För varje krona man spenderar får man ett bonuspoäng. Dessa poäng kan man sedan använda för att ta del av premier från TT-Line.

Förutom bonuspoäng ger medlemskapet även specialerbjudanden och rabatter på TT-Lines färjor.

Bekvämligheter ombord

Alla TT-Lines färjor är bekväma att resa med och de erbjuder en rad nöjen, avkoppling och annan service under resans gång. 

TT-Line Nils Holgersson
TT-Lines färja Nils Holgersson

Restauranger

Såklart finns det restaurang och bar ombord där man kan njuta av frukost, lunch, middag, fika eller en drink – allt med havsutsikt. 

Avkoppling och gym

Vilka avkopplingsmöjligheter som finns beror på färja och rutt. Om man reser med Nils Holgersson kan man till exempel njuta av en timme i bastun, medan de allra flesta färjor bjuder på ett fitnesscentrum med gym. 

Koppla av i bastun ombord på Nils Holgersson

Platser att vila ut och koppla av på hittas på alla färjor – antingen ute på däck eller en lugn hörna på båten.

För den som vill koppla av avskilt kan man boka en dagshytt ombord. 

Barnunderhållning

Alla TT-Lines färjor har lekrum för barnen. Bollhav erbjuds nästan alltid, och under sommarmånaderna finns det även filmvisning och lekledare.

Shopping

TT-Line Shop finns alltid ombord med ett stort sortiment av godis, snacks, parfymer, sprit, smink och souvenirer. Utbudet varierar dock beroende på fartyg. 

Fördelar med TT-Line

 • Ledande rederi som kör mellan södra Sverige och kontinenten
 • Många avgångar
 • Bekväma färjor
 • Möjlighet att boka flexibla och ombokningsbara biljetter
TT-Line Nils Holgersson

TT-Line kontakt och kundservice

Om du har frågor hänvisar TT-Line dig i första hand till sin kundservice med svar på de vanligaste frågorna. Det finns även en live-chat där man kan ställa frågor och få svar omedelbart. 

Om man vill ha personlig service finns möjligheten att kontakta dem via ett kontaktformulär på deras hemsida. Man har även möjlighet att ringa för personlig hjälp under deras öppettider. 

TT-Line telefon: 0900-112031

TT-Line hemsida: ttline.com

TT-Line adress:

Hamngatan 9
231 42 Trelleborg 

TT-Line i sociala medier

Bolagsfakta TT-Line

TT-Line logotyp
 • Namn: TT-Line Aktiebolag
 • Organisationsnummer: 556063-7828
 • VD: Hanns Heinrich Conzen

Vanliga frågor och svar om TT-Line

Vart kan man resa med TT-Line?

TT-Line kör färjerutter från Trelleborg i Sverige till Rostock och Travemünde i Tyskland, Klaipeda i Litauen och Świnoujście i Polen. Från Karlshamn kan man från och med april 2023 resa till Klaipeda.

Vad kostar det att resa till Rostock med TT-Line?

Du hittar priser och biljetter till alla TT-Lines sträckor i vår tabell högst upp på sidan.

Hur lång tid tar det att resa från Trelleborg till Travemünde?

Med TT-Lines färja tar resan till Travemünde 8 timmar. Färjan avgår 4 gånger per dygn.

Hur lång tid tar det att resa från Trelleborg till Rostock?

Det tar 6 timmar att resa med TT-Lines färjor mellan Trelleborg och Rostock. Färjan avgår fyra gånger per dygn – både under dagen och natten.