Färja till Tyskland

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
Stenaline Tyskland
Stenaline Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 399 kr


Mer information
TT-Line Tyskland
TT-Line Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 575 kr


Mer information
ScandlinesTyskland
Stenaline Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 750 kr


Mer information

Färjeförbindelser till Tyskland

Det finns många färjeförbindelser till Tyskland från Sverige och från de andra grannländerna runt Östersjön och Nordsjön: Norge, Finland, Danmark, Lituen och Lettland. En av de viktigaste transportvägarna för resenärer är färjan mellan Göteborg och Kiel, som trafikeras av Stena Line. Det är en daglig avgång för färjorna Stena Germanica och Stena Scandinavica från Kiel och Göteborg klockan 18.45 och de båda anländer, enligt tidtabellen, samtidigt klockan 09:15, alltså med en restid på 14 timmar och 30 minuter, dagen efter.

Trelleborg – Rostock

Stena Line trafikerar även färjelinjen mellan Trelleborg – Rostock och de färjor som används är MS Skåne och FS Mecklenburg-Vorpommern. Linjen drivs i ett kapacitetssamarbete med rederiet TT-line och avgångar kan bokas på stenaline.se för både TT-Lines och Stena Lines färjor. Det går ju även att boka TT-lines färjor på företagets egen hemsida. De färjor som TT-Line kör mellan dessa städer är Skåne, Tom Sawyer och Mecklenburg-Vorpommern.

utseende-insida-hytt

Färjelinje mellan Trelleborg och Travemünde

Ytterligare en färjelinje mellan Sverige och Tyskland är TT-lines mellan Trelleborg och Travemünde. De färjor som företaget använder är Huckleberry Finn, Nils Holgersson, Robin Hood och Nils Dacke.

Det framgår även från TT-lines nätsida, att företaget på lördagar under perioden 9:e juni till och med 29:e september i år kommer att ha två nattavgångar (klockan 22:00 och en vid någon av dessa tidpunkter 00:30/00:45/01:00) från Travemünde till Trelleborg. Linjen kommer att trafikeras med färjan Peter Pan.

Trelleborg – Sassnitz

Dessutom kör Stena Line på linjen Trelleborg – Sassnitz, som ligger på Tysklands största ö Rügen, med färjan FS Sassnitz. Rederiet Finnlines trafikerar dagligen linjen mellan Malmö och Travemünde med färjorna Finnpartner, Finntrader och Europalink, med upp till tre avgångar varje dag. Aktuella tider och priser fås på rederiets nätsida.

Färjeförbindelser mellan Oslo och Kiel

Rederiet Color Line har en färjeförbindelser mellan Oslo och Kiel. På linjen, som trafikeras dagligen, används fartygen M/S Color Magic och M/S Color Fantasy. Avgångarna är klockan 14:00 samtidigt vid de båda städerna och fartygen ankommer dagen efter klockan 10:00, också samtidigt vid de båda städerna enligt tidtabellen.

Mellan Danmark och Tyskland finns det fyra färjeförbindelser. Förutom mellan Rödby och Puttgarden, som enligt tidtabellen tar 45 minuter och med upp till 48 avgångar dagligen från vardera ort, så trafikerar Scandlines även linjen Gedser – Rostock – med upp till tio/elva avgångar dagligen – med färjorna M/F Berlin och M/F Copenhagen. Restiden mellan dessa orter är en timme och 45 minuter.

toaletter-farja

Rederiet Syltfähres

Ytterligare en färjeförbindelse är rederiet Syltfähres mellan den danska orten Havneby, på ön Rømø och den tyska orten List, på ön Sylt. Det är upp till åtta dagliga avgångar och överfarten tar cirka 35 minuter.

Dessutom går det att åka färja mellan Sassnitz, på Rügen och Rønne, på Bornholm. Det är rederiet BornholmerFærgen som trafikerar linjen med två färjor: M/F Hammerodde, med en restid på 3 timmar och 20 minuter och M/F Povl, med en överfart som tar 4 timmar.

Färjelinje mellan Helsingfors och Travemünde

Från Finland trafikerar rederiet Finnlines en linje mellan Helsingfors och Travemünde. De fartyg som används är Finnlady, Finnmaid och Finnstar. Färjorna avgår dagligen från Helsingfors klockan 17:00 (lokal tid) och ankommer enligt tidtabellen dagen efter klockan 21:30 i Travemünde (lokal tid). Färjan från Travemünde avgår dagligen klockan 03:00 (lokal tid) och ankommer Helsingfors dagen efter klockan 09:00 (lokal tid).

Det finns även en färjeförbindelse mellan Klaipėda, Litauen, till Kiel, som trafikeras av rederiet DFDS. Den färja som används är Victoria Seaways. Avgången från Kiel är dagligen 21:00 (lokal tid) och den ankommer 19 timmar och 30 minuter senare till Klaipėda. Avgången från Klaipėda är dagligen klockan 22:00 och färjan ankommer till Kiel klockan 17:00 dagen efter (lokal tid).

restaurang-farja

Färjelinjen Travemünde-Liepaja

Stena Line trafikerar även linjen Travemünde – Liepaja, Lettland, med färjorna URD och Stena Nordica. Avgången från Travemünde varierar, men ska enligt tidtabellen ankomma Liepaja 26, 27 eller drygt 29 timmar senare. När det gäller färjan från Liepaja till Travemünde varierar restiden från 26 till 28 timmar. Det bästa är att gå in på Stena Lines nätsida och få dagsaktuell tidtabell innan du bokar biljetten.