Färjor från Karlshamn

Färjeförbindelse mellan Karlshamn Klaipėda / Travemünde

Från Karlshamn i Sverige kan man resa till Klaipėda i Litauen och till tyska Travemünde. Att resa från Karlshamn med färja kan vara den perfekta starten på bilsemestern genom Europa – eller med Klaipėda eller Travemünde som huvudsakligt mål. 

Färjebiljetter från Karlshamn

Från Karlshamn kan man resa till Klaipėda med rederierna TT-Line och DFDS. Avgångarna går nästan varje dag i veckan. TT-Line kör även sträckan Travemünde – Karlshamn ungefär en gång i veckan. 

Karlshamns hamn heter Stillerydshamnen. Hit reser man enkelt med kollektivtrafik. Busslinje 5 stannar precis vid färjeterminalen och tidtabellen är anpassad efter färjorna till Klaipėda.

Boende i Klaipėda och Travemünde

  • Klaipėda: Litauens tredje största stad – en charmig hamnstad med vackra byggnader, mycket konst och kultur.
  • Travemünde: I Travemünde finns Europas största färjeterminal. Staden är charmig och idyllisk och väl värd ett besök. 

Hotell vi rekommenderar:

  • Klaipėda: Memel Hotel – Hotell i centrum en kort promenad från Kalipedas gamla stad med prisvärda rum. 
  • Travemünde: Atlantic Grand Hotel Travemünde – Lyxigt hotell med fem stjärnor precis intill strandpromenaden.

Karlshamn – Klaipėda

Från Stillerydshamnen i Karlshamn erbjuds färjeresor till Klaipėda.

Litauen, Klaipeda

Upplevelser i Klaipėda 

Klaipėda är den tredje största staden i Litauen – en gömd ädelsten längst Östersjöns kust. Staden har en lång och spännande historia och är en perfekt mix av pittoresk charm och modern puls. Här finns vacker arkitektur, ett rikt kulturliv och grönskande natur. Klaipėda har något att erbjuda varje besökare – från den mysiga gamla staden till den levande hamnen och den långa sandstranden. 

Upplev Klaipėda från stadens kanaler

  • Lär känna Klaipėda under en guidad paddling i kanot längs stadens kanaler. 

Under en fridfull paddlingstur kan man få uppleva Klaipėda tillsammans med en kunnig guide. Glid längs stadens vatten under en och en halv timme och upplev staden från en helt ny vinkel. Här kan du läsa mer om den guidade paddlingsturen genom Klaipėda, läsa recensioner och boka din biljett.

Klaipedas hamn

Besök Curonian Spit

Curonian Spit är en välbesökt nationalpark på Kuriska näset. Detta landskap, som är nästan 10 mil långt, sträcker sig över sandstränder, skog och natur. Här finns vandringsleder och cykelleder som gör det enkelt att utforska Litauens häpnadsväckande natur. 

Semesterorten Nida, en äldre fiskeby som är känd för sina färgglada hus, är ett perfekt stopp under besöket i nationalparken. Här kan man stanna till för en bit mat eller stanna över natten på byns campingplats.

Curonian Spit

Färja till Klaipėda

Det är två rederier som kör till Klaipėda – TT-Line och DFDS. Hamnen i Karlshamn är den största svenska hamnen för resor till Baltikum. Hamnen i Klaipėda är den enda hamnen i Litauen. Klaipėdas hamn ligger ungefär 20 minuter med bil från stadens centrum.

Vill man köra vidare från Klaipėda tar det ungefär 3 timmar att ta sig med bil till Vilnius, landets huvudstad.

Här finns vår reseguide till Litauen.

TT-Line

Rederiet TT-Line har avgångar sex gånger i veckan till Klaipėda. Resan tar ungefär 13 timmar. De flesta av avgångarna lämnar Karlshamn på kvällen och kommer fram till Klaipėda på förmiddagen dagen efter. 

Ombod på TT-Lines båtar finns restauranger, bar, bastu, gym, barnunderhållning, kafé och butiker. På alla färjor finns dessutom gratis WiFi för alla resenärer. 

Färjorna som kör sträckan är Robin Hood, Nils Dacke och Tom Sawyer.

DagAvgång KarlshamnAnkosmt Klaipėda
Måndag20:3011:00
Tisdag20:3011:00
Onsdag20:4511:15
Torsdag20:0010:30
Fredag19:3010:00
Lördag21:0011:45
Söndag

DFDS

Även rederiet DFDS kör sträckan mellan svenska Karlshamn och Klaipėda. DFDS kör sex till sju dagar per veckan. Rutten tar ungefär 13 timmar. Alla avgångar från Sverige åker på kvällen för att komma fram till Litauen under morgonen nästa dag. 

Det är Luna Seaways och Victoria Seaways som används för rutten. På båda färjor finns alla bekvämligheter man kan önska sig: restauranger, barer, kaféer, barnunderhållning och butiker. 

DagAvgång KarlshamnAnkosmt Klaipėda
Måndag18:3009:00
Tisdag19:0009:00
Onsdag19:0009:00
Torsdag19:0009:00
Fredag18:0007:00
Lördag22:0012:00
Söndag17:0009:00

Travemünde – Karlshamn 

Från hamnen i Travemünde kan man, en dag i veckan, resa till Karlshamn i Sverige. Rutten går såklart även i retur från Karlshamn till Travemünde. Resan till Karlshamn kan vara ett perfekt sätt att avsluta sin bilsemester genom Europa.

Travemünde i Tyskland

Läs mer om att ta tysklandsfärjan här

TT-Line

Det är rederiet TT-Line som kör rutten mellan Karlshamn och Travemünde. Färjan avgår ungefär en gång i veckan. Det är värt att notera att vissa avgångar går via Trelleborg – ibland kör samma fartyg vidare till Karlshamn och ibland är man tvungen att byta till ett nytt fartyg i Trelleborg.

Att resa från Travemünde till Karlshamn tar ungefär 17 timmar. Vanligtvis avgår färjan sent på natten i Travemünde för att komma fram nästkommande kväll i Karlshamn. 

Karta över färjeförbindelser från Karlshamn

Res från Karlshamn till: 

  • Klaipėda
  • Travemünde