22 mars, 2013

Bila i Spanien – tips för bilsemester

Spanien är ett land med rik kultur, god mat och fantastiska vyer. Vare sig man vill ha en badsemester vid Alicante kusten eller utforska historiska städer så är Spanien helt perfekt. Om man inte vill köra för mycket kan man ta biltåget ner till södra Frankrike, därifrån är det inte alls långt över till Spanien.

spanien olivtrad

Ifall man har ett speciellt resmål i tankarna, och kanske hyrt hotell, kommer man snabbt fram på motorvägarna. Det tar en dag att åka från norr till söder i Spanien, om man inte stannar allt för mycket på vägen. Har man tid kan det dock vara en fantastisk upplevelse att åka sakta längs Medelhavskusten och njuta av landet. Vill man campa, eller har husbil, finns det flera campingplatser längs med kusten. Det är inte alls dyrt och ett bra alternativ till hotell.

Ett besök i Gibraltar är något man inte glömmer i första taget. Det är en strategisk plats som bevittnat många strider och nu formellt tillhör Storbritannien. Men eftersom det ligger precis i anslutning till Spanien är det lätt att köra dit. Man kan besöka en av de många grottorna, det finns nästan 150 stycken. Mest känd är den vackra droppstensgrottan St Michaels. Annars går det linbana upp till toppen där man har en fantastisk utsikt.

För den som tycker om lite större städer är Barcelona ett perfekt resmål. Här blandas historia med modernt liv och man kan också njuta av sol och bad. Spaniens kända arkitekt, Antoni Gaudi, har ritat många av Barcellonas byggnader och en dagstur för att se dessa rekommenderas varmt. Han koncentrerade sig mycket på byggnaden av katedralen La Sagrada Família, men dog innan den blev färdig. Den är fortfarande under konstruktion. Flera miljoner turister besöker katedralen varje år och inträdesavgifterna används för att fortsätta byggandet.

costa blanca

Costa Blanca är en välkänd del av den spanska kusten, i Alicante regionen. Fantastiska stränder med mycket sol och bad lockar många resenärer. Men man kan gärna varva det med historiska utflykter eller ett besök i någon av de små byar som finns längs vägen. Klimatet är balanserat, inte för varmt eller fuktigt. Uppe på ett berg utanför Alicante stad ligger slottet Santa Barbara. Det har funnits en fästning här under många hundra år, både kristna och muslimer har använt denna plats för att skydda sig mot inkräktare. Den nuvarande byggnaden grundlades på 1500-talet. Förutom att besöka en intressant historisk plats kan man passa på att beundra en av Europas största skulptur samlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *