De 5 största kostnaderna på en bilsemester

Att resa med bil är relativt billigt jämfört med alternativen, är man ett par stycken som delar på utgifterna dessutom så kan man klara sig långt på ett par tusen kronor. De oftast största utgifterna man får räkna med (om man kör sin egna bil) är:

Bensin

Har man en bensinsnål bil med inte allt för mycket packning så kan man klara sig undan med 3000:- fram och tillbaka till Paris.

Färjeavgifter, broavgifter & vägtullar

Exempelvis mellan Danmark och Tyskland går det på drygt 1100SEK men det är billigare ju mer söderut man åker i Europa. Öresundsbron kostar cirka 500SEK

Boende

Boendet brukar vara den dyraste utgiften, även om man bestämmer sig för att bo på så billiga hotell som möjligt så plockar det ändå på efter ett par dagar, priserna brukar börja från 300SEK och uppåt. Vandrarhem brukar vara ett billigare alternativ och det brukar ge mycket mer då man slipper hotellens kliniska miljöer. Bäst av allt är om man kan tänka sig att campa och bo i tält, då är man nere på hundralappen per natt för att bo på camping. Sen finns det givetvis gratisalternativ om man kan tänka sig att sova i bilen, soffsurfa eller tälta (oftast olagligt) ute i naturen.

Mat

Mat kan bli en stor utgift beroende på om man lagar eget eller om man äter ute varje kväll. Självklart vill man gå ut och äta maten som finns i landet man är i och ta del av deras kultur, däremot är det inte sagt att man måste gå ut och äta varje dag. Gå till deras lokala mataffär och be om hjälp vad du ska köpa som är just typiskt för det landet och försök laga ihop något själv!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *