Färja Nynäshamn – Lettland

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
Stenaline Lettland
Stenaline Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Bra shopping

fr 545 kr


Mer information

Bilresa med färja Nynäshamn-Lettland

För dig som planerar en resa med färja till Lettland så erbjuder rederiet Stena Line en rutt mellan orterna Nynäshamn och Ventspils. Överfartstiden är från 9,5 timmar till tio timmar beroende på vilken färja du valt för överfarten. Det är en mysig resa och det finns mycket kul att göra ombord om du är på det humöret.

Avgångar

Avgångar från Nynäshamn (lokal tid) är klockan 20:00 och 22:30 på fredagar med en överfart på tio timmar, respektive 8,5 timmar. Lördagar 21:30 (och även måndag – torsdag), med 8,5 timmars överfart. Söndag är det en tur klockan 09:00 med en överfart på nio timmar. Måndagar är det en avgång 09:00 med tio timmars överfart. Tisdag, onsdag, torsdag avgångar klockan 10 med nio timmars överfart. Måndag även 21:30 och överfarten tar då 8,5 timmar.

Avgångarna från Ventspils är fredag 12:00, (ankomst 20:30). Lördag 11:00, (ankomst 18:30), 21:00
(ankomst 06:00), söndag 22:00 (ankomst 07:00) och 23:59 (ankomst 09:30), måndag 23:59 (ankomst 07:30), tisdag, onsdag och torsdag 10:00 (ankomst 17:30) och 23:59 (ankomst 07:30),

Det är värt att notera att incheckningstid för fordon – och fotpassagerare – är senast 120 minuter före avgång. Innan du planerar resan besök Stena Lines hemsida för att få aktuell tidtabell.

taxree-sprit

Färjorna Stena Flavia och Scottish Viking

Det är färjorna Stena Flavia och Scottish Viking som trafikerar denna linje. Fartyget Stena Flavia har kapacitet att ta emot 830 passagerare och att lasta in motsvarande 200 personbilar. På färjan finns tolv kategorier av hytter, allt från en 2-bäddshytt utan havsutsikt till en familjehytt 4-bädd med havsutsikt. Dessutom finns det en salong med vilstolar i ett tyst rum och en salong med vilstol utan detta tysthetskrav. Det finns gratis Wi-fi om du behöver vara uppkopplad.

Mat ombord

För den hungrige går det att få frukost, lunch och middag med lokal baltisk mat och dryck i en självbetjänings-restaurang. Dessutom inryms i färjan en bar, med utsikt mot havet, där du hittar ett brett utbud av drycker och snacks. Det finns också en Bordershop på färjan, men den köpsugne kan vid ankomst också besöka Bordershopen i terminalen i Ventspils, med förmånliga priser. Viktigt att uppmärksamma är att för att handla i dessa butiker måste du ha fyllt 20 år.

restaurang-farja

Bordershops online magasin

Färjan Scottish Viking har kapacitet att ta emot 800 passagerare och lasta in motsvarande 200 personbilar. Fartyget har 10 olika kategorier av hytter, allt från en 2-bäddshytt utan havsutsikt till en 4-bäddshytt med havsutsikt. Det finns även en salong med 60 vilstolar nära baren samt 36 vilstolar i ett tyst rum.

Om du blir sugen på mat så erbjuder färjans restaurang mat för alla smaker. Dessutom finns ett café och en bar där du kan beställa en öl och andra drycker. På färjan kan du ta del av ett gratis Wi-fi om du behöver vara uppkopplad.

Olika biljetter

Det finns olika biljettkategorier när du reser på denna linje och för passagerarfordon gäller följande mått: Personbil, max 2 meter hög , 4,7 meter lång och 2.10 m bred. Personbil, max 2 meter hög, 6 meter lång. Bil, max 3 meter hög, 6 meter lång. Bil/husbil maximalt 4 meter hög, 6 meter lång och 2.60 m bred (det gäller alla fordon som är högre än tre meter). Bil/husbil maximalt 4 meter hög, 8 meter lång, 10 meter lång eller 12 meter lång. Dessutom finns det biljettkategorier för motorcykel och cykel.

Bil med släp

När det gäller släp så är biljettkategorierna; släp maximalt 2 meter hög, 4 meter lång. Släp maximalt 4 meter hög, 4 meter lång. Släp maximalt 2 meter hög, 6 meter lång. Släp maximalt 4 meter hög, 6 meter lång. Släp/husvagn mindre (<) än 4 meter hög och 8 meter lång. Släp/husvagn maximalt 4 meter hög och 12 meter lång.

Om du planerar att transportera levande djur (hästar) med ett fordon och släp måste det alltid föranmälas så glöm inte att kontakta Stena Line för mer information om den rutt du vill använda.

husbilar-farja

Tre kategorier av prisklasser

Förutom dessa kategorier för fordon och släp finns det tre kategorier av prisklasser: Economy, flexi eller premium.

För economy-biljetten blir priset billigast får den som bokar tidigt och inte behöver åka på någon bestämd tid. För resenärer som vill ha flexibilitet och vill välja mellan olika avgångar är det flexi- eller premiumbiljetter som gäller.

Med premiumbiljetten får du ett antal tilläggstjänster. Vid avbokning av en economy-biljett får du ingen återbetalning.

Det finns också rabatter för pensionärer (från 65 år) och studentrabatter (vid uppvisande av giltig studentlegitimation).

Passa på att göra en resa med färjan och hoppas du får en bra tid ombord! Lycka till!