Bilsemester Sverige – sevärdigheter och tips

Västkusten

Sveriges västkust erbjuder så mycket mer än salta bad, solsänkta kobbar och skär och soliga dagar på stränderna.

För barnen finns Emaus Lantgård i Uddevalla, perfekt för barn som gillar att klappa kaniner, rida ponnyhästar och att gunga i den stora ”pärongungan”.
Nordens Ark i Hunnebostrand är ett underbart utflyktsmål där dom räddar och bevarar utrotningshostade djur i en naturlig miljö.
Även Havets hus i Lysekil kan vara ett alternativ, det finns över 100 olika arter, allt från krabbor till rödhajar

Har man vägarna förbi Göteborg finns alltid Liseberg med, det brukar vara barnens höjdarupplevelsen varje år. De attraktioner som finns på Liseberg vänder sig åt alla åldrar

När det kommer till vägval är nog E6 att föredra, den sträcker sig från de norra delarna av Norge och ända ner till de sydligaste delarna av Sverige.

Skåne

Ingelbo Moosepark, Hässleholm
Upplev svenska älgar på nära håll. Njut av skogens tystnad med en vandring på naturstigar, ta med en picknickkorg eller grilla vid en damm mitt i skogen.älgsafari

Brönne islandshästar, Hässleholm
Rid på Islandshäst genom Skåne, förbi slott, skog och öppna landskap. Brönne Islandshästar ordnar även ridkurser och privatlektioner.

Tykarpsgrottan, Hässleholm
Träd in i Tykarpgrottans magiska värld och upplev atmosfären från filmen Ronja Rövardotter. I det mäktiga grottsystemet anordnas bl a guidade turer.
tykarpsgrottan

Tosselilla – Skånes Sommarland
Full fart för hela familjen på Tosselilla, Skånes största nöjespark, med vattenlek, djur och natur, tivoli och massor av spännande aktiviteter.

Österlen

Österlen är ett paradis under de svenska somrarna, området kännetecknas av naturskönhet, jordbruksbygd, låg urbaniseringsgrad och pittoreska kustsamhällen

Ales stenar, skeppssättning vid byn Kåseberga
ales stenar

Glimmingehus, medeltida borg
glimmingehus
Kungagraven i Kivik – gravröse från bronsåldern
kungagrav_kivik
Området kring Haväng med Havängsdösen (stenåldersgrav)

Kyhls Badstrand en av de bästa stränderna i regionen
borrby_kyhls_strand

Kiviks marknad i mitten av juli månad
kiviks_marknad

Stockholm

Stockholm har mängder av roliga aktiviteter både för barn och vuxna. Vad sägs om slottet, Skansen och Gröna Lund? Det finns även flertalet museum som Tekniska Museet, Fotografiska och Vasa museét.

Stockholm har även ett rikt kulturutbud när det gäller musik och musikaler. På Friends arena och Tele2 arena spelar världsartister såsom Beyonce och Bruce Springsteen. Musikaler spelas på Göta Lejon, Chinateatern mfl.

Norrland

Europas längsta inomhusvattenrutschbana finns i Örnsköldsvik på Paradisbadet! Utmärkt resmål för både vuxna och barn, vildfors och banor för banen och bubbelpool med eukalyptusbastu tillsammans med en öl för de vuxna.
paradisbadet

Höga kusten

Att åka till Norrland på bilsemester är något man måste ha hunnit med under sin livstid. Det finns ordenligts med utflyktsmål och helt enastående natur, fiskrika vatten, mängder av muséer, vandringsleder, monument, medeltida kyrkor, spännande evenemang och äventyr. Det passar utmärkt för barnfamiljer som är ute efter en lugn och avslappnande semester, visserligen finns det även lite nöjen för äventyrslystne men det är ingen optimal destination om man är ute efter en adrenalinkick.

Kajakpaddling i Höga Kusten
kajak

Rotsidan är en fyra km lång och låglänt kuststräcka, perfekt för en varm solig sommardag.
rotsidan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *