Färja till Polen

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
KARLSKRONA-GDYNIA
Stenaline Polen

Flera avgångar
Natt- & dagavgångar
Spa ombord
Bordershop ombord

från 659:-


Mer information
Trelleborg - Świnoujście
TT Line

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

från 680:-


Mer information

Färjeförbindelse till Polen

Det finns flera färjeförbindelser för passagerare mellan Polen och Sverige. En av dessa transportleder är färjorna mellan Nynäshamn och Gdansk. Rederiet Polferries kör denna linje med färjan M/F Wawel som kan ta emot 1 000 passagerare och har 511 hyttplatser samt kan lasta 500 personbilar och färjan M/F Nova Star, med plats för 1 215 passagerare och 2 790 meter lastlinje. Färjan M/F Nova har också 155 stycken 4-bäddshytter och sju 4-bäddshytter lux med totalt 648 sovplatser.

Avgår från Nynäshamn

Färjan avgår från Nynäshamn under maj månad på tisdagar, torsdagar och lördagar klockan 18:00 och är framme i Gdansk klockan 12:00 dagen efter, så restiden är 20 timmar. Det är samma avgångstider från Gdansk – och samma ankomsttider i Nynäshamn. Från och med 1 juni är det dagliga turer på sträckan (förutom vissa söndagar).

valkomna-ombord

Flera biljetter

Flera kategorier av biljetter erbjuds när det gäller passagerare med fordon, för både personbilar med olika längd och höjd, samt husbilar. Dessutom finns det olika kategorier för resenär med motorcykel. Antal medresenär i ett fordon får maximalt vara åtta personer. Dessutom finns det tillägg för olika typer av släp samt för resenärer som har en cykel med sig på färjan.

Mer information om dessa kategorier av biljetter ges via Polferries nätsida.

Ystad och Świnoujście

En annan färjelinje är mellan Ystad och Świnoujście som Polferries också trafikerar med färjorna MF Mazovia, M/V Baltivia och M/F Cracovia. Det går tre turer dagligen från både Ystad och Świnoujście.

Mer information om tidtabeller och andra villkor ges via denna länk.

Även rederiet Unity Line trafikerar färjelinjen mellan Ystad och Świnoujście dagligen med två turer: Med färjan Skania som avgår klockan 13:30 och ankommer Świnoujście 20:00. Färjan avgår från Świnoujście klockan 23:00 och ankommer Ystad 06:30.

Avgår från Ystad

Den andra turen avgår från Ystad med färjan Polonia från klockan 22:30, med ankomst Świnoujście 06:45 dagen efter. Färjan avgår från Świnoujście klockan 13:00 och ankommer till Ystad klockan 20:15.

Dessutom meddelar rederiet att det även finns möjlighet för bilburna passagerare att resa med rederiets fraktfartyg: M/S Gryf, M/S Wolin och M/S Galileusz på sträckan Trelleborg – Świnoujście samt M/S Kopernik och M/S Śniadecki på linjen Ystad – Świnoujście. Biljettförsäljning sker i mån av plats på terminalerna i Trelleborg, Ystad och Świnoujście. Det är inte möjligt att göra en bokning i förväg.

Karlskrona och Gdynia

En annan färjetransportled är mellan Karlskrona och Gdynia som rederiet Stena Line trafikerar. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på cirka 9 timmar 31 minuter. Det är tre färjor som trafikerar denna linje: Stena Spirit, Stena Baltica och Stena Vision.

Stena Spirit kan ta emot 1 700 passagerare och lasta in 460 personbilar. Den har 23 olika kategorier av hytter, allt från lite enklare hytter till mera lyxiga, inkluderat roomservice, kaffebryggare med mera.

cafe-farha

Faciliteter ombord

Förutom butik, restauranger och musikunderhållning finns det även en spa-anläggning ombord med bastu, hotwells, massage, behandlingar, äventyrsduschar. För att kunna utnyttja dessa faciliteter så måste resenären förboka tid vid bokningen av resan.

Färjan Stena Vision har samma passagerar- och personbilskapacitet som Stena Spirit och är utrustad med 24 kategorier av hytter men med olika standarder som i Stena Spirit.

Färjan Stena Baltica är betydligt mindre än de två föregående färjorna. Den kan lasta in 100 personbilar och har kapacitet att ta emot 176 passagerare. Det är en färja som kör både frakt och passagerare på denna linje. På färjan finns endast fyra kategorier av hytter, som inte heller är handikappanpassade. På färjan finns en buffétrestaurang och en bar, men det erbjuds ingen musikunderhållning. Frukost och buffé ingår dock i biljettpriset.

För information om tidtabeller för denna linje, besök Stena Lines nätsida.

Trelleborg och Świnoujście

Ytterligare en färjelinje mellan Sverige och Polen är TT-lines mellan Trelleborg och Świnoujście.
De färjor som trafikerar denna linje är Huckleberry Finn, Tom Sawyer, Nils Dacke och Peter Pan. Det går en eller två turer per dag, med en restid på mellan 4 timmar och 45 minuter till 7 timmar och 30 minuter.

Färjan Nils Dacke kan ta emot 366 passagerare och motsvarande 160 lastbilstrailer. Det finns 163 hytter fördelade på sex kategorier samt en salong med vilfåtöljer. Dessutom har resenärerna tillgång till restaurang, shop och bastu.

Flera olika färjor

Färjorna Huckleberry Finn och Tom Sawyer kan ta emot 400 passagerare vardera. På färjorna finns 133 hytter, fördelade på fyra kategorier, varav en är handikappanpassad. De kan lasta motsvarande cirka 146 lastbilstrailers. I fartygen erbjuds resenärerna bland annat lekhörna för barnen, restaurang/cafeteria, shop, TV, casino.

Färjan Peter Pan kan ta 744 passagerare och lasta motsvarande 169 lastbilstrailers. Färjan har 220 hytter fördelade på 15 kategorier samt en salong med vilstolar. Resenärerna har även tillgång till restaurang, shop, bio och fitness/wellness med bland annat två jacuzzis.

Information om tidtabeller och priser fås via TT-lines nätsida.