Färja Göteborg – Fredrikshamn

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
Stenaline Göteborg - Fredrikshamn
Stenaline Danmark

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 399 kr


Mer information

Färjeförbindelse Göteborg Fredrikshamn

Rederiet Stena Line kör färjetrafik mellan Göteborg och Fredrikshamn. Det är färjorna Stena Jutlandica och Stena Danica som går på linjen med mellan tre och fem turer dagligen. Överfarten tar mellan 3 timmar och 15 minuter och 3 timmar och 40 minuter.

Stena Jutlandica är ett kombinerat frakt- och passagerarfartyg. Den kan ta 1 500 passagerare och lasta på 550 personbilar. På färjan finns restaurang, café, shop, lekrum för barn och en bekväm Stena Plus lounge. Om du vill använda datorn eller någon annan digital plattform så finns det också gratis wi-fi.

Frakt – och passagerarfärjor

Stena Danica är också ett kombinerat frakt- och passagerarfartyg som kan ta 2 274 passagerare och lasta 550 personbilar. På färjan kan du ta del av restauranger, bar och bordershop och det finns också gratis wi-fi. För barn finns det ett lekrum på däck 7 där det visas film och möjlighet att leka kapten på lekbåten. Under helgerna är tumlaren Happy på plats och under vissa lov. På däck 7 finns det arkadspel för både stora och små barn.

taxree-sprit

Handla modekläder förmånligt

Om du är intresserad av modekläder så är det möjligt att handla kläder, accessoarer och kosmetik från några av de mest välkända varumärken, mellan 20 – 80 procent billigare, i färjans fashion outletbutik.

Det bjuds också på underhållning. Via denna länk kan du ladda ner en PDF-fil med information om när – och vilken – underhållning som kommer att vara på färjan fram till sista juni.

Plus Lounge

Du kan även boka Plus Lounge när du reser från Göteborg till Fredrikshamn och få fördelar. Mer information om vad detta innebär ges via denna länk.

Resenären kan också bli medlem i Stena Lines medlemsklubb Extra, vilket innebär exklusiva medlemserbjudanden på färjan, rabatter på priserna och poäng på utvalda varor. Dessutom ingår erbjudanden på färjans restaurang, café och bar samt extra förmåner för resenärer som reser ofta. Som medlem får du poäng på köp på färjan att använda till framtida resor.

spelmaskiner

Medlemsklubb Extra

Genom att vara med i Extra går det att hantera bokningarna på ett enklare och mer överskådligt sätt. Incheckning går snabbare och du kan ändra och avboka biljetterna online, samt se bokningshistorik. Mer information om medlems-klubben finns på Stenalines hemsida. Ett generellt rökförbud råder på både Stena Jutlandica och Stena Danica.

Flera biljettkategorier

De kategorier av passagerarfordon som går att beställa biljetter för på sträckan Göteborg – Fredrikshamn är: Personbil, max 2 meter hög , 4,7 meter lång och 2.10 m bred. Personbil, max 2 meter hög, 6 meter lång. Bil, max 3 meter hög, 6 meter lång. Bil/husbil maximalt 4 meter hög, 6 meter lång och 2.60 m bred (det gäller alla fordon som är högre än tre meter).

Bil/husbil maximalt 4 meter hög, 8 meter lång, 10 meter lång eller 12 meter lång. Dessutom finns det biljettkategorier för motorcykel och cykel.

Bil med släp

När det gäller släp så är biljettkategorierna; släp maximalt 2 meter hög, 4 meter lång. Släp maximalt 4 meter hög, 4 meter lång. Släp maximalt 2 meter hög, 6 meter lång. Släp maximalt 4 meter hög, 6 meter lång. Släp/husvagn mindre (<) 4 meter hög, 8 meter lång. Släp/husvagn maximalt 4 meter hög, 12 meter lång.

Om du planerar att transportera levande djur (hästar) med ett fordon och släp måste det alltid föranmälas så glöm inte att kontakta Stena Line för mer information för rutten du vill använda. Övriga boskap ska bokas via Stena Freight.

Tre kategorier av prisklasser

Förutom dessa kategorier för fordon och släp finns det tre kategorier av prisklasser: Ekonomy, flexi eller premium.

För economy-biljetten blir priset billigast får den som bokar tidigt och inte behöver åka på någon bestämd tid. För resenärer som vill ha flexibilitet och vill välja mellan olika avgångar är det flexi- eller premiumbiljetter som gäller.

Med premiumbiljetten får du ett antal tilläggstjänster. Vid avbokning av en economy-biljett får du ingen återbetalning.

Pensionärs – och studentrabatt

Det finns också rabatter för pensionärer (från 65 år) och studentrabatter (vid uppvisande av legitimation). Det kan också vara värt att innan bokningen av en biljett läsa igenom Stena lines försäljningsvillkor. Glöm inte heller att incheckning så ska den göras senast 30 min före avgång. Lycka till med din färjebiljett mellan Göteborg och Fredrikshamn!