Bila till Gardasjön – Tips och råd

Bilsemester Gardasjön – Reseguider som underlättar planering

För dig som ser fram emot att resa med bil till Gardasjön, i norra Italien, och nu vill komma igång med planeringen av resan så finns det ett bra utbud av reseguider, både på nätet och i pappersformat.

En bra början är att surfa in på Lonelyplanets . Där får du tips om flera städer och platser runt den vackra sjön. Det gäller till exempel Valtenesi, Garda och Punta San Vigilio, Toscolano-Maderno, Limone sul Garda, Bardolino, Sirmione och Salò. Dessutom ges beskrivningar av både de västra och östra stränderna samt Riva del Garda i den norra delen av sjön.

Nätsidan Tripsavvy

En annan värdefull nätsida inför din planering av resan är Tripsavvy . På sidan får du praktiska tips om boende, intressanta platser, hur du som besökare kan ta dig runt sjön med mera.

Ytterligare en matnyttig nätsida är Italy Heaven. På sidan ges information om sevärdigheter, boenden och vilka aktiviteter som erbjuds i staden Riva del Garda.

Bilsemester Gardasjon

Mer info om Gardasjön

Värd att besöka för att få mer information om Gardasjön är nätsidan Klosterresor. Här finns tips om vandringar, cykelturer, vinprovningar, tips för dig som reser med barn med mera.

Nätsidan Visitgarda

Via nätsidan Visitgarda kan du ladda ner intressanta reseguider som broscher. Det finns en reseguide för dig som är intresserad att spela en golfrunda och vill få reda på var de bästa banorna är; ”Golf Clubs and Spas” och kan laddas ner via denna länk.

Resesällskap

För dig och ditt resesällskap som önskar se mer av naturen runt Gardasjön finns det möjlighet att ladda ner broschyren ”Garda Theme Parks” via denna länk. Om du är mer intresserad av kultur och gastronomi så kan du ladda ner broschyren ”Culture and Gastronomy”.

Segelbåtar och vindsurfing

Självklart finns det också en reseguide om vilka segelbåtsklubbar och vindsurfingsmöjligheter det finns på Gardasjön. Den broschyren går att ladda ner via denna länk. En bra reseguide för dig som planerar att resa till Gardasjön och dess omgivningar för att hitta det lämpligaste boendet är broschyren ”Garda Lombardia – Accomodations”. Den kan du ladda ner via denna länk.

Aktiviteter vid Gardasjön

På nätsidan Wander Wisdom, som närmast kan liknas vid en reseguide, ges bland annat information om olika aktiviteter som går att göra vid Gardasjön, till exempel ta en båttur och beundra landskapet runt sjön, åka till nöjesparker, till exempel Gardalands temapark och andra nöjesparker nära Peschiera.

Gardasjon vandra

Vandra i bergen

Om du är intresserad av vinodling så finns det möjlighet att åka runt den berömda vinregionen Bardolino. Eller varför inte parkera bilen och göra en vandring eller klättring i bergen norr om Riva del Garda? Dessutom går det att ta linbanan från Malcesine upp till toppen av Monte Baldo.

Om du hellre vill läsa en reseguide som e-bok eller i pappersformat så finns det ett stort utbud. Det gäller till exempel e-boken ”Lake Garda”, skriven av Enrico Massetti. Den är utgiven av förlaget lulu.com år 2016. Den går att beställa här. Boken finns även i pappersformat, med namnet Lake Garda (Weeklong car trips in Italy) (Volume 9). Den går att beställa via denna länk.

Masetti Guide

I boken ger Massetti en guide till dig som vill köra medurs från Desenzano vid Gardasjön, och beöka de små städerna Salo, Gardone Riviera, Toscolano Maderno, Gargnano, Tignale, Tremosine, Limone sul Garda, Riva del Garda, Torbole, Malcesine, Brenzone, Torri del Benaco, Bardolino, Garda, Lazise, Pechiera del Garda och Sirmione. Dessutom ger Massetti en beskrivning på en båttur på sjön.

Kompakt reseguide

Boken ”Lake Garda Marco Polo Spiral Guide (Marco Polo Spiral Guides) Spiral-bound – March 7, 2016, som kan beställas här, är en kompakt reseguide för människor som inte har tid att förbereda sig för en resa men inte vill sakna någonting, som inspireras av bra idéer för spännande dagar och älskar allting som är praktiskt. Om du känner dig som en av dem så borde denna reseguide passa som hand i handske.

Bok om Gardasjön med omgivningar

En alldeles färsk reseguide, från 2018, är ”Marco Polo Lake Garda”, en pocketutgåva på engelska. Denna fickguide innehåller insidertips om de dolda pärlorna som ger en verklig inblick i regionen. I boken ges även tips om de bästa sakerna att göra gratis, de bästa upplevelserna son du ”endast” kan få vid Gardasjön, de bästa sakerna att göra om det regnar och de bästa ställena att koppla av och skämma bort dig själv på. Boken kan beställas från denna länk.