Färja Göteborg – Kiel

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
Stenaline Göteborg - Kiel
Stenaline Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 999 kr


Mer information

Färjeförbindelser Göteborg – Kiel

En av de viktigaste transportvägarna för resenärer som reser till Tyskland och vidare till andra länder i Europa är färjan mellan Göteborg och Kiel som trafikeras av rederiet Stena Line. Avgångarna för färjorna – Stena Germanica och Stena Scandinavica – är 18:45 både från Kiel och Göteborg och de båda anländer, enligt tidtabellen, samtidigt klockan 09:15, alltså med en restid på 14 timmar och 30 minuter.

Stena Germanica

Stena Germanica, med kapacitet för 300 bilar och 1 300 passagerare, har 33 kategorier av hytter, alltifrån Chaufförs-hytt till Captain’s View, en 2-bäddshytt med havsutsikt. Alla hytter är rökfria. Vid rökning i hytt debiteras 1 000 kronor. Färjan har bland annat två restauranger, Metropolitan och Taste. Dessutom finns en Bordershop, speciella lek-utrymmen för barnen och underhållning med musik vid varje resa.

bilfarja-ute-havet

Restauranger

När det gäller matställen så finns det ett stort utbud, till exempel bufférestaurangen i vilken bufféer serveras året runt. Julbord serveras under julen. Viktigt är också att maten tillagas ombord på fartyget av kökspersonalen. För dig som vill spendera lite extra från reskassan på maten kan du göra det i A la carte- restaurangen.

Där kan du bland annat beställa en trerättersmeny med eller utan vin. Reserverar du din plats när du bokar resan så får du 10 procent rabatt samtidigt som du är säker på att få den måltid och den plats du vill ha.

Underhållning varje kväll

Varje kväll är det underhållning på färjan och via Stenalines hemsida får du veta vem som uppträder vid din överfart. Dessutom inrymmer färjan ett café som erbjuder en dagens rätt eller något lättare i form av mackor eller kaffe. Det håller öppet klockan 17.00 – 22.00 och från 17.30 kan du beställa varm mat.

För dig som inte har så stor matlust under överresan så kanske baren är ett alternativ där det går att beställa drinkar, läsk och varma drycker. På sommaren håller Sun Deck bar öppet där du kan beställa något gott att dricka och lite snacks, samtidigt som du upplever solnedgången.

Stena Scandinavica

Stena Scandinavica, den andra färjan som trafikerar linjen mellan Göteborg och Kiel, har samma passagerar – och lastkapacitet som Stena Germanica. Färjan har 25 kategorier av hytter, alltifrån en Chaufförshytt till en 4-bädds handikapphytt med fönster. Det är samma bestämmelser gällande rökförbud i hytter som på Stena Germanica.

Gratis WIFI

På båda dessa färjor finns det gratis Wi-Fi för den som vill vara uppkopplad med sina digitala apparater under resan.
Färjan erbjuder också flera matställen. Ett är Taste Buffé restaurangen med både frukost- och skandinavisk buffé på kvällen.

billig-mat

A la carte

För den med lite större resebudget kan Metropolitan a la carte vara ett alternativ. På menyn hittar du en A la carte-meny med kockens rekommendationer.

För dig som endast vill ta en kaffe, vin eller öl under överfarten så kan du beställa det på Riva Bar och Living Room, med tv och internet samt en bar som serverar smörgåsar och dryck. Flera matställen med smårätter Förutom dessa matställen erbjuds underhållning och möjlighet att beställa små rätter i baren C-view Lounge. Där kan du också, under ledning av gästvärdarna, delta i musikquiz, bingo och ta del av olika artisters uppträdande.

Shopping ombord

Dessutom inrymmer färjan Café på Scandinavica, i vilket bland annat baguetter, cupcakes, jordgubbstårta, räksmörgås, dagens pastarätt och pannbiff serveras. Resenären kan även mätta sitt behov av shopping i färjans Bordershop. Via flera länkar kan du innan du stiger på färjan se vilka varor som erbjuds i butiken, till exempel skönhet och alkohol.

Det anordnas även provsmakning av alkoholhaltiga drycker i butiken. Via Stenaline.se kan resenären också se vilken typ av underhållning som står till buds på färjan.

Medlemsklubben Extra

Stena Line har också en medlemsklubb – Extra som ger exklusiva medlemserbjudanden ombord på rederiets färjor. Det finns två kategorier av medlemskap: Blå medlem eller Guldmedlem. Resenären får vid medlemskapet rabatter på de redan förmånliga priserna samt poäng på utvalda varor. Dessutom får resenären erbjudanden ombord i restaurang, café och baren.

Poäng på dina inköp

Är du en resenär som reser mycket ges extra förmåner. Vid köp av varor på färjorna får du poäng för att använda till framtida resor. Den som är med i Extra kan också hantera sina bokningar på ett enklare och mer överskådligt sätt. Du får en snabbare incheckning och kan ändra och avboka biljetterna online.

Student – och seniorrabatt

Det finns också rabatter för pensionärer (från 65 år) och studentrabatter (vid uppvisande av giltig studentlegitimation). Detta ger dig lägre pris, så se till att du tittar efter dessa rabatter.  Notera att incheckning ska ske senast 30 minuter före avgång. Lycka till med din bokning av biljett mellan Göteborg – Kiel! Trevlig resa!