Bila till England – allt för din bilsemester

England är ett grönt och vackert land. Överallt finns det små Bed and Breakfasts där man oftast blir mycket väl omhändertagen.

Det brukar ta någon dag att vänja sig vid att köra på vänstra sidan av vägen, men det brukar inte skapa några större problem. Vissa väljer att hyra bil på plats för att få ratten på rätt sida.

Sydkusten har flera små mysiga hamnstäder. Om man reser i augusti bör man boka i förväg, eftersom det är den nationella semestermånaden.

Brighton Pier är öppen året runt. De stänger bara på juldagen. Här finns det många trevliga små restauranger och nöjesattraktioner. Man ska inte missa att besöka det kungliga palatset i Brighton. Förutom dess fantastiska arkitektur kan man också se de olika föremål och konstverk som visas upp.

brighton pier

England har en mycket rik historia, och det finns fortfarande många lämningar kvar att besöka.

Dover Castle, vid södra kusten, är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Man kan utforska slottet, gå runt i de hemliga tunnlarna och föreställa sig hur det var att leva som riddare på medeltiden. Man anordnar speciella festivaler och shower under året när man klär upp sig i tidsenliga kläder och vapen.

Många besöker gärna Cambridge-området. Dels har man möjlighet att slappna av i naturen runt omkring. Men man kan också besöka Cambridge Science Centre där man kan utforska vetenskapens värld. Mycket roligt för hela familjen, barnen brukar tycka det är roligt att få röra och pröva på de olika experimenten.

Man ska också se till att besöka det stora King’s College Chapel som är en mycket speciell byggnad.

St Mary kyrkan är ett populärt resmål, den blev färdig för 600 år sedan och man har en fantastisk utsikt från kyrktornet.

Oxford är en gammal universitetsstad som är full av olika colleges. En del är upp till 750 år gamla och hela staden har en fantastisk atmosfär. Det gotiska All Souls College byggdes på fjortonhundratalet och är ett elitcollege. Man blir erbjuden en plats här, istället för att ansöka själv. Skolan är byggd i gotisk stil och liknar mest en kyrka.

Om man tycker om natur är England ett bra ställe att besöka. Det finns flera nationalparker. Dartmoor i sydvästra England är känt för sina stora hedar och karga natur. Man har gjort flera utgrävningar av en prehistorisk begravningsplats och planerar en stor utställning i Plymouth under hösten 2014. För den som tycker om att promenera kan man antingen utforska nationalparken på egen hand eller gå med en av de guidade turerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *