Bila till England – allt för din bilsemester

England är ett grönt och vackert land. Fastän det kan verka krångligt att ta bilen och köra till England, så är det inte så svårt som man kan tro. Ta vägen via Tyskland, Nederländerna, Belgien och tunneln från Frankrike så får du en härlig roadtrip genom många av Europas finaste länder.

England, bilresa

Väl i England bjuder landet på vacker natur och härliga städer att besöka. Överallt finns det små Bed and Breakfasts där man oftast blir mycket väl omhändertagen.

Trafikregler i England

Den största skillnaden mellan England och Sverige rent trafikmässigt är förstås vänstertrafiken. Det brukar ta någon dag att vänja sig vid att köra på vänstra sidan av vägen, men vanligtvis är det inte några större problem. Det går bra att köra med sin svenska bil, men om man vill ha en bil med ratten på rätt plats föreslår vi att man hyr en bil på plats.

Trafik i England

Kom ihåg inför din bilresa i England:

  • Vänstertrafik – Kör på vänster sida vägen. Var särskilt försiktig i korsningar och rondeller.
  • Bilbälte – Alla passagerare i bilen måste enligt lag bära bilbälte
  • Mobiltelefon – Det är förbjudet för föraren att använda sin mobiltelefon när den kör. Det är tillåtet att använda handsfree.

Hastighetsbegränsningar i England

Dessa hastighetsbegränsningar gäller i regel i England, men kom ihåg att alltid följa skyltningen för att undvika olyckor och böter.

OmrådeHastighet
Tätort48 km/h (30 mph)
Landsvägar96 km/h (70 mph)
Motorvägar112 km/h (70 mph)

Planera din rutt

Att köra från Malmö i Sverige till London i England tar ungefär 16 till 17 timmar aktiv körtid. Man får lägga till tid för stopp, övernattning och trafik.

Från Sverige till Danmark passerar du Öresundsbron, för att sedan ta färjan från Rødby till tyska Puttgarden.

Hitta avgångar från Rødby till Puttgarden:

Färjor till Tyskland

Det går även bra att ta färjan från Sverige direkt till Tyskland. Det går färjor mellan Göteborg och Kiel, Malmö eller Trelleborg och Travemünde, och Trelleborg Rostock.

Använd tabellen nedan för att hitta biljetter till bra priser:

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
TT-Line Tyskland
TT-Line Tyskland

Bäst priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 435 kr


Mer information
Stenaline Tyskland
Stenaline Tyskland

Ganska bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 503 kr


Mer information
ScandlinesTyskland
Stenaline Tyskland

Dyrare
Ta med bilen
Via Danmark
Bra shopping

fr 1495 kr


Mer information

Sevärdheter i England

Englands sydkust

Sydkusten har flera små mysiga hamnstäder. Om man reser i augusti bör man boka i förväg, eftersom det är den nationella semestermånaden och många britter söker sig till sydkusten då.

Brighton

Brighton Pier är öppen året runt. De stänger bara på juldagen. Här finns det många trevliga små restauranger och nöjesattraktioner. Man ska inte missa att besöka det kungliga palatset i Brighton. Förutom dess fantastiska arkitektur kan man också se de olika föremål och konstverk som visas upp.

brighton pier

England har en mycket rik historia, och det finns fortfarande många lämningar kvar att besöka.

Dover Castle

Dover Castle, vid södra kusten, är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Man kan utforska slottet, gå runt i de hemliga tunnlarna och föreställa sig hur det var att leva som riddare på medeltiden. Man anordnar speciella festivaler och shower under året när man klär upp sig i tidsenliga kläder och vapen.

Dover Castle, England

Övriga England

Cambridge

Många besöker gärna Cambridge-området. Dels har man möjlighet att slappna av i naturen runt omkring. Men man kan också besöka Cambridge Science Centre där man kan utforska vetenskapens värld. Mycket roligt för hela familjen, barnen brukar tycka det är roligt att få röra och pröva på de olika experimenten.

Cambridge, England

King’s College Chapel

Man ska också se till att besöka det stora King’s College Chapel som är en mycket speciell byggnad.

St. Mary

St Mary kyrkan är ett populärt resmål, den blev färdig för 600 år sedan och man har en fantastisk utsikt från kyrktornet.

Oxford

Oxford är en gammal universitetsstad som är full av olika colleges. En del är upp till 750 år gamla och hela staden har en fantastisk atmosfär. Det gotiska All Souls College byggdes på fjortonhundratalet och är ett elitcollege. Man blir erbjuden en plats här, istället för att ansöka själv. Skolan är byggd i gotisk stil och liknar mest en kyrka.

Oxford, England

Naturupplevelser

Om man tycker om natur är England ett bra ställe att besöka. Det finns flera nationalparker. Dartmoor i sydvästra England är känt för sina stora hedar och karga natur. Man har gjort flera utgrävningar av en prehistorisk begravningsplats och planerar en stor utställning i Plymouth under hösten 2014. För den som tycker om att promenera kan man antingen utforska nationalparken på egen hand eller gå med en av de guidade turerna.

Dartmoor, England

Boende i England

Det är särskilt populärt att bo på familjära Bed & Breakfasts när man reser runt England. Dessa boenden är ofta prisvärda och man kan besöka mindre orter och komma nära det vardagliga livet i samhället.

Hotell, vandrarhem, bed & breakfast, semesterboenden och resorter kan man boka via alla populära hotell-återförsäljare. Om man planerar att resa under britternas semesterveckor i augusti kan det vara bra att boka sina boenden i förväg, annars är risken stor att mycket är fullbokat när man kommer fram.

Populära orter för hotellnätter i England:

  • London
  • Blackpool
  • Manchester
  • Liverpool
  • Bournemouth
  • Birghton

Karta över England

Nedan hittar du en interaktiv karta med alla sevärdheter och städer markerade. Använd den när du planerar din bilresa genom England.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *