6 mars, 2013

Bilsemester Europa – länder, sevärdigheter och tips

Med 50 länder och suveräna stater förpackade i en kontinent ungefär samma storlek som USA, så kan Europa erbjuda dig chansen att prova ett brett utbud av olika kulturer och traditioner. När du har bokat, packat och är redo att bege dig ut på de öppna vägarna i Europa, så kommer en handfull praktiska tips.

Passa även på att se våra reseguider för utvalda länder i Europa:

resmål i europa

Lär dig lagar och regler i trafiken

Vikten av detta tips bör inte underskattas. De rådande lagarna skiljer sig dramatiskt i varje land och man kommer sällan undan med en ursäkt att man inte vet vad som häller. I vissa delar av Europa kör man exempelvis på fel sida av vägen, inte bara i England utan även i vissa delar av Frankrike, Tyskland och Holland. Vissa länder har lagstadgat att man måste ha ha med sig strålkastaromvandlare, reflekterande jackor, varningstrianglar och första hjälpen kit.

Bra Hotell i Europa

Hotels.com

Parkin

Radisson

Expedia

Sembo

Åka båt ut i Europa

TTLine

 

Ha alltid lite mynt till hands

Det finns avgiftsbelagda vägar i de flesta större länder i Europa och de är särskilt vanligt i Frankrike. Se till att du alltid har ett par euro – den valuta som de flesta av länderna på kontinenten – i dina fickor för att säkerställa att vägtullarna inte försenar resan

Planera rutten

Att bara bege sig ut på vägen går visserligen, men det är väldigt stor risk att du missar resmål längs med vägen om du bara har ett enda mål i siktet varje dag. Att sätta sig ner och researcha lite kring de olika resmålen i förväg brukar alltid leda till en mer genomtänkt och realistisk resrutt. Ett tips kan vara att skaffa en GPS om du inte redan har en, det underlättar något enormt och tar bort mycket av stressen när man hamnar i kniviga situationer där man är osäker om man svängde vid rätt korsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *