Bila till Legoland – Tips och råd

Bila till Legoland – Reseguider som underlättar planering

När du planerar en biltur till Legoland, i Billund, Danmark så finns det ett flertal intressanta reseguider både nätsidor och i pappersformat att ta del av. Tips och råd vad gäller bilresa till Legoland med omgivning.

Arrival Guides sida om Legoland Billund Resort

Till exempel nätsidan Arrival Guides sida om Legoland Billund Resort. På sidan finns en interaktiv karta över området, på vilken bland annat landsvägarna som passerar Legoland är markerade.

Öppettider Legoland

nätsidan Legoland Billing Resort får du mycket information om alla begivenheter som finns i detta område; Legoland®, Lalandia®, Givskud zoo och Lego® House. Här får du reda på öppettider, förlustelser, kan överblicka området via en översiktskarta, hur du införskaffar biljetter och vilka evenemang som pågår eller som planeras.

Bilresa Legoland

Sembo och Legoland

Nätsidan sembo har bra tips om Billund och Legoland för dig som planerar att resa dit med bil. På sidan finns en interaktiv karta på vilken bland annat flera hotell vid Legoland är markerade. Du kan också ladda ner en 20-sidors reseguide om Billund och Legoland.

Du har även möjlighet att få värdefull information om Legoland och Billund via nätsidan Sista minuten.

Ninjago – området

Detsamma gäller på nätsidan Familjens reseguide. Fokus på den sidan ligger på Ninjago-området på Legoland.

En informativ reseguide om Legoland finns på Aftonbladet som du når via denna länk. Informationen är från 2004, men de grundläggande uppgifterna gäller fortfarande.

Legolands nätsida

På den finns även en länk till Legolands nätsida på vilken utförlig information ges om bland annat boenden, familjeaktiviteter, restauranger och faciliteter inom området.

nätsidan Visit Billund som du når via länken får du mycket information om Legoland och Billund,som går under namnet Barnens huvudstad och Legoklossens hemstad.

Farja Legoland semester

Visit Denmark

Även Visit Denmarks nätsida är en bra reseguide för dig som planerar en resa till Legoland / Billund. På den sidan ges information om aktiviteter, boenden. Det redogörs även för Givskud zoo, som ligger 22 kilometer nordöst, från Legoland och Billund, vid orten Givskud.

”Legoland and beyond: a laid-back family break in Denmark”

En bra text, som fungerar som en reseguide om Legoland och Billund, är ”Legoland and beyond: a laid-back family break in Denmark”, publicerad 11 november 2017, som du når via denna länk.

På nätsidan finns en karta på vilken Legoland och Billund är markerad. I texten framgår att det inte endast är Legoland utan även Lalandia, Skandinaviens största vattenpark och Legohuset.

Om du planerar att resa till Legoland och Billund med småbarn kan du få värdefulla tips på Kiddie Holidays nätsida.

Tre Legoteman bäst för småbarn

Det är en småbarnsfamilj som besökt Legoland och som ger en grundlig beskrivning av hur det är att vara där med småbarn. Till exempel så anser denna familj att av de nio legoteman som finns på Legoland passar framförallt tre för de små barnen:
1) Duplo Land / DUPLO® Express, med ett tåg som barnen själva kör och där alla aktiviteter kan ses.
2) Imagination Zone, med levande hajar, muräna, en vattenfontän som får hela orkestern att spela och en 4D-biograf.
3) Pirate land, ett piratlandskap med vatten och lek där man med båtar skjuter med vattenkanoner på varandra. Barnen kan hissa sig upp i ett fyrtorn eller prova någon annan av de många aktiviteter där de som pirater utmanar landkrabbor.

Legoland barn semester

Tips och erbjudanden

Du får även nyttiga tips och de bästa erbjudanden om du reser med barn till Legoland och Billund på nätsidan: Resa med barn.

Även på Lonely Planets nätsida ges värdefull information för dig som planerar att bila till Legoland och Billund. Förutom att det på nätsidan finns en interaktiv karta, på vilken Lego House är markerad, får du information om matställen, öppettiderna för Legoland, vad som gäller för bilparkeringen med mera.

Lonely Planet och Legoland

Lonely Planet har också gett ut en reseguide i pappersformat och som e-bok med information om Legoland och Billund: ”Denmark travel guide”, som gavs ut i den 7:e upplagan år 2015. Du kan beställa boken här.