Färja Malmö – Travemünde

Ska du åka till Tyskland och Travemünde med färja från Malmö finns det färjor med Finnlines. Det är en lång båtresa på nästan 9 timmar, så fartygen erbjuder alla bekvämligheter du behöver, även för de minsta barnen.

Har du tid ska du inte missa att besöka storstadslivet i Malmö i Skåne som har mycket att erbjuda med restauranger, caféer, kulturella sevärdheter, shopping och mycket annat.

I Travemünde:

Hitta biljetter Malmö – Travemünde

Res med färja till Travemünde från Malmö

Det är endast rederiet Finnlines som trafikerar sträckan Malmö – Travemünde. Det avgår upp till 19 turer i vecka, beroende på säsong, och restiden är ungefär 8 timmar och 45 minuter.

Mat ombord

Finnlines fartyg erbjuder välfyllda bufférestauranger med ett utbud för alla smaker. Här hittar du allt från fisk-och skaldjursrätter till kötträtter. I måltidspriserna ingår mjölk, vatten och juice.

Kul för barnen

På den långa båtfärden kan de minsta barnen passa på att leka i barnens lekhörna och de lite större barnen har tillgång till en liten spelhörna med spelkonsoler.

Shopping

Ombord kan du shoppa till låga priser. Här handlar du alkoholhaltiga drycker och snacks, konfektyr, leksaker, smycken, kosmetika och leksaker.

Fartygen Finnpartner och Finntrader

Fartygen Finnpartner och Finntrader erbjuder en avkopplande och behaglig resa. Då får tillgång till en bufférestaurang, bar, soldäck, bastuområde, jacuzzi, barnpool, lekhörna och så klart shopping.

Hytterna ombord är bekväma och det finns sex olika hyttkategorier.

Upplev Travemünde i Tyskland

Skandinavienkai som är Travemündes hamn, är Europas största färjeterminal. Hamnstaden har långa badortsanor och du kan njuta av den 4,5 km långa stranden, strandboulevardens små butiker, caféer och strandkrogar.

Redan från båten kan du uppleva charmiga och idylliska Travemünde. Inseglingen till hamnen leder förbi de långa och fina sandstränderna. Den populära fyren i staden är från 1539 och är Tysklands äldsta fyr på östersjökusten.

Travemünde fyren

Travemünde är en charmig kurort, och kallas ofta för ”Tysklands St Tropez”. Trots att orten bara har 13 000 invånare finns det mycket att göra här. Strandpromenaden är en 1,7 km lång promenadväg där du får en fin utsikt över Lübeckbukten och Priwallen. Här finns bland annat fina lyx- och wellnesshotell och det fyrmastade museiskeppet ”Passat”.

Boende i Travemünde

I Travemünde hittas de populäraste hotellen vid den långa stranden. Spahotell och strandhotell är särskilt eftertraktade, men i centrala Travemünde hittas även mysiga familjedrivna hotell, pensionat och Bed & Breakfast. 

Bäst strandhotell i Travemünde:

Lübeck och andra resmål i närheten

Passa på att besöka äventyrsparken ”Hansapark” i Sierksdorf, 20 kilometers resa från Travemünde. Här finns upplevelser för både stora och små med över 80 attraktioner.

Endast 18 km bort finns hansastaden Lübeck som är känd för god marsipan och sina många gotiska byggnader. Här finns bland annat den medeltida stadsporten ”Holstentor” som uppfördes runt 1464-1478.

Bakom stadsporten finns medeltida charm med historiska byggnader. Turistattraktioner runt Lübeck är den vackra domkyrkan Lübecker Dom, det gamla rådhuset (Rathaus), Tysklands äldsta sjukhus, Heiligen Geist och den magnifika herrgården Schloss Rantzau.

Stadsvandring i Lübeck

  • Stadsvandring genom Lübeck med privat guide

Om man vill uppleva historiska Lübeck rekommenderar vi den här stadsvandringen tillsammans med en guide. Vandra genom Lübecks gamla stad och stadskärna och lär dig allt om stadens historia och se alla sevärdheter.

Skattjakt i Lübeck

  • Upptäck Lübeck genom en spännande interaktiv skattjakt

Ett annat sätt att uppleva Lübeck är genom en skattjakt. Med hjälp av din smartphone tar du dig runt Lübecks sevärdheter och löser mysterium och pussel. Det här är ett roligt sätt att upptäcka en ny stad och lära sig mer om dess spännande historia. Läs mer om hur du anmäler dig till Lübecks skattjakt här.

Ungefär 1 timmes bilfärd från Travemünde ligger Hamburg med restauranger, Miniatur Wunderland som är en miniatyrvärld, konserthuset Elbe Philharmonie, internationella havsmuseet och Automuseum Prototyp som är ett måste för bilsportsintresserade.

Celle är en av Tysklands vackraste städer och ligger i Niedersachsen. Här finns över 500 fantastiska fackverkshusen med träsnideri, gränder och slingrande gator, butiker, slottet med sin trädgård och världskända stall som föder upp hannoveranare.

Ta färjan mellan Malmö och Travemünde

Med Finnlines fartyg, Finnpartner och Finntrader, kan du åka från Malmö till Travemünde med upp till tre avgångar per dygn.

Ta färjan till populära Travemünde och upptäck allt där och i närheten eller ta dig vidare i Tyskland och Europa på semester.