Ta bilen till Bibione

Bibione, det perfekta resmålet om man är ute efter en riktigt härlig badsemester med en flera kilometer lång sandstrand, ett levande restaurangliv och närhet till de klassiska italienska städerna Venedig och Verona. 

Bibione är ett utmärkt slutmål för bilsemestern genom Europa. Området ligger i norra Italien i närheten av gränsen till Slovenien och Kroatien, och med kust mot Adriatiska havet, en vik av Medelhavet. 

Här möts miljontals turister varje år för att bada, njuta av god mat, shoppa, ta del den italienska kulturen och uppleva den vackra naturen i området. 

Bila till Bibione

Bibione, Italiens badparadis, ligger i landets norra delar i närheten av Venedig och gränsen till Slovenien och Kroatien. Att bila hit från Sverige betyder en resa genom Tyskland och Österrikes vackra bergslandskap. Resan tar ungefär 17 till 18 timmar om man kör non-stop och utan bilköer eller tjockare trafik. 

Vi rekommenderar att man planerar in ett par dagars resa genom Europa för att ta sig till Bibione. Då kan man uppleva Tyskland och Österrike på vägen och njuta av själva resan lika mycket som resans mål. 

Bilresa till Italien

Kör mot Tyskland

Ska man resa från Sverige mot Italien eller södra Europa är den första anhalten vanligtvis de tyska vägarna. Man kan ta sig till Tyskland på ett par olika sätt – beroende på var i landet man inleder sin bilsemester.

Inleder man sin resa i Sveriges södra delar finns Öresundsbron via Danmark eller möjligheten att ta en färja direkt till Tyskland från Trelleborg eller Malmö. Startar man sin resa högre upp i Sverige kan man välja färjan från Göteborg till Kiel, eller från Karlskrona eller Nynäshamn till Polen

Hitta biljetter till tysklandsfärjan

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
TT-Line Tyskland
TT-Line Tyskland

Bäst priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 445 kr


Mer information
FRS Baltic Tyskland
TT-Line Tyskland

Snabbast
Ta med bilen
2,5 h överfart
Lyxigt

fr 1299 kr


Mer information
Scandlines Tyskland
Stenaline Tyskland

Bra pris
Ta med bilen
Från Danmark
Bra shopping

fr 615 kr


Mer information
Stenaline Tyskland
Stenaline Tyskland

Ganska bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 899 kr


Mer information

Vidare till Bibione

För att ta sig till Bibione kör man igenom hela Tyskland mot gränsen till Österrike. Man passerar Österrike via landets vackra bergsområde för att sedan köra in i Italien. Väl i Italien siktar man mot Venedig och motorvägen A23. Håll utkik efter avfarten mot Latisana och följ sedan skyltningen mot Bibione. 

Man bör vara uppmärksam på vägavgifter och miljözoner när man kör igenom Tyskland, Österrike och Italien.

Hitta till Bibione

Bibione ligger vid Adriatiska havets kust ungefär 10 mil från staden Venedig. Kör man från Venedig till Bibione väljer man motorvägen E55 som övergår till E70. Vid Latisana tar man avfarten höger och fortsätter mot kusten och Bibione.

Kommer man från norr, till exempel gränsen mot Österrike, väljer man E55 och tar avfarten mot Latisana. Från Latisana väljer man vägen mot Corso del Sole i Bibione. 

Parkera i Bibione

Många turister och andra besökare väljer att ta bilen till Bibione under sommarmånaderna, vilket kan göra att parkeringsplatserna i området snabbt blir fulla. Under högsäsong, 23 april till 30 september, kostar det att parkera i området mellan 09 på morgonen till 23 på kvällen. Parkeringsplatserna är markerade med P-skylt och blå markeringsstreck på vägen.

Vid Piazzale Zenith och Piazzale Adriatico finns stora parkeringsplatser där de som ska besöka Bibione och stranden över dagen ofta väljer att ställa bilen. Man kan även parkera längs närliggande gator. Att parkera över dagen kostar mellan 10 och 12 euro. 

Parkeringen betalar man via parkeringsautomater med sitt kreditkort eller kontanter. Man kan även använda appen Phonzie för att betala för sin parkering. 

Trafikregler i Italien

Italien är överlag ett bra land för bilsemestern. Kvaliteten på vägnätet är hög och motorvägarna är många och kopplar samman alla landets större städer. Det man bör tänka på när man kör genom landet är vägtullar och miljözoner. 

Vägtullar och avgifter

Större delen av de italienska motorvägarna har vägtullar. Avgiften beräknas utifrån vilken typ av fordon man kör och hur långt man har färdats på vägen. Beroende på vilken motorväg man färdas på kan betalsystemet se lite olika ut. Det vanligaste systemet är att man hämtar en färdbiljett när man kör på motorvägen, som man sedan lämnar in när man kör av. Avgiften betalar man genom att lämna in sin färdbiljett. Man kan vanligtvis betala med både kort och kontanter. 

Det smidigaste betalsättet är att välja en automatisk kassa, Carte, och betala med kort. 

Om man kommer visas i Italien under en lägre period kan det löna sig att införskaffa ett Telepass. Då registreras av- och påfarterna automatiskt och man betalar via faktura. 

Miljözon

I många italienska städer finns miljözoner där alla sorters fordon inte får köra. Zonerna finns till för att minska trafiken och skydda Italiens allra äldsta byggnader från bilavgaser och utsläpp. Zonerna markeras med Zone Traffico Limitato – ZTL-skyltar. Det är vita skyltar med svart text och en röd cirkel. Håll utkik efter dessa!

Till skillnad från miljözoner i många andra länder kan man inte köpa en miljödekal för att få tillstånd att köra inom de italienska miljözonerna. För att köra inom zonerna måste bilens registreringsnummer finnas i polisens register, annars riskerar man höga böter. När man kör in i en miljözon registreras bilens registreringsnummer med en kamera, om man inte har rätt tillstånd skickas böter till adressen kopplad till registreringsnumret. Även italienska hyrbilar får böter, då faktureras man av biluthyrningsfirman. 

Vi rekommenderar att man parkerar sin bil utanför miljözonerna och upplever Italiens äldsta städer till fots istället. 

Italien trafik

Hastigheter på italienska vägar

I Italien gäller följande hastighetsbegränsningar på vägarna. Det finns dock alltid undantag, så följ hastighetsskyltarna och anpassa alltid hastigheten efter trafik och väder.

Område/vägHastighet
Motorväg130 km/h
Landsväg90 km/h
Tätort50 km/h

Kom ihåg inför din bilsemester till Bibione

 • Obligatoriskt i bilen: Reflexvästar, varningstriangel och första hjälpen-låda. 
 • Vägtull: Det tas ut en vägavgift för att köra på motorvägarna i landet. 
 • Miljözon: Centrala delar av storstäder och äldre städer har miljözoner. Parkera bilen utanför och promenera istället.
 • Mobiltelefon: Som förare får man inte hålla sin mobiltelefon i handen. Det går bra att använda handsfree. 
 • Alkohol: 0,5 promille.
 • Böter: Om man får någon form av trafikböter i Italien skickas en faktura hem till Sverige. Det kan ta upp till 1 år för fakturan att komma fram. 

Sevärdheter i Bibione

Bibione bjuder såklart på badsemester, en lång sandstrand, mysiga restauranger längs strandpromenaden och vackra naturupplevelser. Utöver detta finns det vattenparker, nöjesfält, djurparker, shopping och andra upplevelser i närheten. 

För barnfamiljer är Bibione ett perfekt resmål med en långgrund sandstrand, många barnvänliga hotell och många aktiviteter för barn och barnfamiljer. 

Våra bästa tips för Bibione

Bibione: Upplev Bibione med detta app-baserade äventyrsspel

 • Upptäck Bibione med detta interaktiva mobilspel som tar dig på ett äventyr i området
 • Utför uppdrag, svara på frågor och lek lekar tillsammans med en vän eller partner
 • Läs mer om spelet och boka här

Vad kan vara roligare än att uppleva Bisbone genom ett interaktivt mobilspel? Ladda ner appen, följ instruktionerna och tas med på ett äventyr runt Bisbone med upp till två vänner. Spelet innehåller aktiviteter, frågor och andra kul upplevelser.

Venedig: Gondol-tur i Venedig

I närheten av Bibione hittar vi Venedig – norra Italiens mest kända stad. Om man besöker Venedig är en gondoltur en upplevelse man absolut inte vill missa. Denna gondoltur tar er från Piazza San Marco till San Moisè-torget.

Bibiones stränder

Längs Bibiones stränder finns parasoll och solstolar att hyra. Badvakter är på plats under högsäsong och det finns även försäljare, restauranger och caféer i anslutning till badstränderna. 

Bra saker att veta om Bibiones stränder

 • Badstränder för barn – Bibiones stränder är godkända för barn. Det innebär att det är långgrunt och finns mycket aktiviteter för yngre besökare.
 • La spiaggia di Pluto – En perfekt sandstrand för hundägare och barnfamiljen. Här är hunden välkommen att bada och springa runt på stranden. Längs stranden finns parasoll och solstolar att hyra.
 • Rökfritt – Alla stränder i Bibione är rökfria.

De bästa hotellen i Bibione

Bibione är ett riktigt turistparadis. Här finns alla olika typer av turistboenden i alla olika prisklasser: resorter, hotell, vandrarhem och campingplatser. Om man besöker platsen för att bada bor man bäst vid stranden med närhet till bad, solstolar och restauranger. 

Hotell

Hotell vi rekommenderar i Bibione

 • Palace Hotel Regina – Ett stenkast från stranden finns detta lyxiga hotell med väldigt fina gästomdömen. Här finns pool, bar, restaurang och rum perfekta för barnfamiljer.
 • Laguna Park Hotel 4S – Precis vid strandkanten ligger detta fräscha och moderna hotell. Här kan alla gäster låna en cykel, bada i poolen och njuta av hotellets spa.

Karta över Bibione

Hitta till alla sevärdheter och stränder i Bibione i vår interaktiva karta nedan.