Bilresa – för en perfekt bilsemester

När man ska ge sig ut på en bilresa är planeringen A-O om man vill ha så bra flyt som möjligt. Det gäller främst att planera färdvägen, sen föredrar många även att förboka hotell då det ger en viss trygghet. Det kluriga kan då bli att uppskatta hur långt man kan köra varje dag, men som tur är finns det hjälpmedel för att räkna ut sådant idag. Vill ha möjligheten att göra en avstickare några dagar till något man hittar längst med vägen så kanske man ska ta dagarna som dom kommer och skippa att boka hotell, däremot utesluter inte det att man bör planera sin färdrutt då man får mycket mer utav resan då.

bilresa

Försäkring

Internationellt trafikförsäkringsbevis

Det är ett internationellt intyg över gällande trafikförsäkring, du får det ifån ditt försäkringsbolag som beviljat din trafikförsäkring. Det är inget måste att ha ett grönt kort vid en bilsemester inom EU-länderna, även om det kan underlätta.

Utlandsresekort

Hemförsäkringens servicekort, det brukar följa med försäkringsbrevet. På kortet kan man läsa vad försäkringen täcker och hur man når sitt försäkringsbolag om man behöver hjälp.

Skilda vårdnadshavare och barn

Har du planer på att ta med ditt barn på resan, tänk på att det är det försäkringsbolag som gäller där barnet är mantalsskriven på. Glöm inte att fylla i försäkringsnummret på deras servicekort!

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *