Färja Trelleborg – Sassnitz

Vill du åka färja mellan Trelleborg – Sassnitz erbjuder FRS Baltic turer med sina färjeförbindelser med en katamaran. Sassnitz ligger på den natursköna ön Rügen där det är skönt att koppla av eller om man vill ta sig vidare till storstadspulsen i Berlin eller vidare söderut i Europa.

När du besöker Sassnitz:

  • Ett måste: Dagstur till ön Hiddensee 
  • Bra att veta: Det tar mindre än två och en halv timme att ta färjan från Trelleborg till Sassnitz

Har du tid ska du inte missa att besöka den pittoreska staden Trelleborg i Skåne som också har mycket att erbjuda, innan du tar dig över till Tyskland.

Ta färjan med bil till Sassnitz

Vill du ta dig till Tyskland med bil är det riktigt smidigt att ta färjan mellan Trelleborg och Sassnitz. Det tar mindre än 2,5 timmar att ta sig över Östersjön den vägen och du slipper köra bil genom Danmark och slipper även broavgifter och eventuella köer det hållet.

Sassnitz

Boende i Sassnitz

I Sassnitz finns det särskilt många spahotell och hotell precis vid stranden. Hit åker man med fördel om man vill vila upp sig och verkligen njuta av den vackra tyska staden. Här hittar du en lista med bilder på alla hotell i Sassnitz.

Hotell vi rekommenderar

Campingsemester

Är det campingsemester som lockar finns det gott om både bra campingar och fina ställplatser med hög standard i Tyskland. Med katmaranen kan du åka med bil och husvagn, husbil eller motorcykel eller cykel om du har tänkt att tälta.

Dagstur till Tyskland med shopping

Har du i stället tänkt dig en dagstur till Tyskland är det smidigt att åka med snabbfärjan mellan Trelleborg och Sassnitz. Perfekt om du kanske är shoppingsugen!

Ombord på färjan kan du äta gott och handla billigt i shoppen ombord där det bland annat finns öl, vin, parfym och make up. Samtidigt som du kan hinna njuta av utsikten över havet.

Väl framme i Sassnitz finns det också en Bordershop direkt i hamnen med billig shopping.

Läs mer om Bordershop och tysk gränshandel här.

Weekendresor

Färjan mellan Trelleborg och Sassnitz är också en perfekt rutt för weekendresan när du vill ha en liten minisemester. Upplev härliga vandrings- och cykelturer i naturskön omgivning, en aktiv semester med golf eller njut av fina stränder och avkopplande spadagar i kurorten Binz.

Du tar dig också enkelt vidare till Berlin med allt vad denna huvudstad erbjuder.

Åk vidare till Berlin

Från Sassnitz kan du enkelt åka vidare till Tysklands huvudstad Berlin. Här finns det mycket att uppleva.

City Card: Berlin

  • Rabatt på alla de populäraste attraktionerna i Berlin
  • Res hur mycket du vill med Berlins kollektivtrafik

Om du bara tänker stanna i Berlin under ett par dagar, men vill hinna uppleva så mycket som möjligt, finns ett City Card för Berlin som erbjuder rabatt på de populäraste turistattraktionerna och gratis resor i kollektivtrafiken. Man får bland annat upp till 50 % rabatt på inträdet till Madame Tussauds, Berlins TV-torn och Berlins akvarium. Här kan du läsa mer om vad som ingår i kortet.

Mer resetips om Berlin hittar du här

Upplev Sassnitz

På den natursköna ön Rügen ligger hamnstaden Sassnitz på den nordöstra delen. Staden är omgiven av branta kalkstensklippor och vacker bokskog. Här kan man njuta av nyfångad fisk i hamnen och efter en promenad längs med kullerstensgatorna till centrum kan man sätta sig och dricka en kall öl med utsikt över ett glittrande hav.

Sassnitz kännetecknas av utsmyckad sekelskiftesarkitektur med vackra balkonger och verandor i den gamla historiska stadsdelen. Här finns också många caféer med goda bakverk.

Dagstur från Sassnitz till Hiddensee

  • Besök den bilfria ön Hiddensee utanför Sassnitz
  • Åk med en kunnig guide

Utanför Sassnitz finns den mytomspunna ön Hiddensee – en naturskön ö helt utan bilar. Upptäck öns vackra sandstränder, lokala kyrka och fiskekultur tillsammans med en kunnig guide som vet allt om den lilla ön. Här kan du läsa mer om hur du tar en dagstur till Hiddensee från Sassnitz.

Sassnitz vita klippor

Staden är berömd för sina vita kritstensklippor. De vita klipporna ger en fantastisk vy över ett glittrande hav.

Sassnitz vita klippor

Utmed den branta klippkusten vid Sassnitz finns en över åtta km lång vandringsled. Ta en vandring utmed kalkstensklipporna för att ta dig igenom bokskogen och fram till Königsstuhl (kungastolen), en spektakulär kritstensklippa. Den sträcker sig 118 meter upp i luften och har en dramatisk utsikt över Östersjön.

Kritsten har använts för medicinska ändamål sedan 30-talet och kallas för det vita guldet.

Jasmund nationalpark

Här hittar du också Jasmund nationalpark. Det är Tysklands minsta nationalpark och en av öns största attraktioner. I den vackra bokskogen finns det också gott om cykelleder.

Vandra i den högresta Unescoskyddade bokskogen där du får utsikt över havet och ser en artrik flora och ett rikt fågelliv. Här finns bland annat den krämfärgade kritugglan och sällsynta havsörnar.

Under promenaden kan du se resultatet av 70 miljoner år av jordens historia. Här finns flera bergskikt med ledtrådar om hur ön Rügen kan ha uppstått. Förutom krita finns det svarta flintstensnoduler, märgel, lera, stora stenblock och det unika sequoiaträdet från Amerika.

Guidad tur

Det går även att boka en guidad rundtur på Jasmund-halvön. Här tar professionella arkeologer med dig på en resa genom nationalparkens historia. Du får se geologiska och botaniska egenheter, arkeologiska områden med slottsväggar från slavisk tid och stora stengravar från neolitisk tid.

Badområde

I nationalpark kan barnen ha kul i termalbadet. Det är ett stort badområde med utomhuspool, bubbelpool, bastu och en 80 meter lång vattenrutschbana.

Rasender Roland på Rügen

Passa på att också ta en färd med ett historiskt ånglok, Rasender Roland och gör några besök längs vägen. Här färdas man i max 30 m/h för att njuta av öns vackra landskap på en sträcka av 24,1 kilometer. Sträckan går från Putbus förbi Binz till Göhren.

Med denna tur kan man även passa på att besöka de mest berömda Östersjökurorterna på Rügen.

Ta färjan mellan Trelleborg och Sassnitz

Mukran som är stadens färjehamn ligger söder om staden Sassnitz. Här har det avgått färjor sedan 1986 till Sverige, ön Bornholm, Litauen och Ryssland.

Med FRS Baltics katamaran tar du dig den snabbaste vägen mellan Sverige och Tyskland. Ta färjan mellan Trelleborg och Sassnitz oavsett om du har tänkt dig en liten minisemester, en dagstur eller vill ta dig vidare till Berlin eller vidare i Europa.