Färja mellan Trelleborg / Rostock / Sassnitz / Travemünde

Färjeförbindelse Trelleborg / Rostock / Sassnitz / Travemünde

För dig som planerar att resa med färjor via Trelleborg till Rostock, Sassnitz eller Travemünde så finns det ett antal alternativ att välja på. Vi visar dig alla alternativ hör nedan i artikeln.

Färjor
Kommentarer
Pris
Läs mer
Stenaline Tyskland
Stenaline Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 399 kr


Mer information
TT-Line Tyskland
TT-Line Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 575 kr


Mer information
ScandlinesTyskland
Stenaline Tyskland

Bra priser
Ta med bilen
Flera alternativ
Bra shopping

fr 750 kr


Mer information

Trelleborg – Rostock

Det är Stena Line som trafikerar färjelinjen mellan Trelleborg – Rostock i ett kapacitetssamarbete med rederiet TT-line och avgångar kan bokas på stenaline.se för både TT-Lines och Stena Lines färjor. Det går ju även att boka TT-lines färjor på företagets egen hemsida. Överfarten tar under dagtid 6 timmar (under nattavgången tar överfarten 7,5 timmar), och de färjor som används är FS Mecklenburg-Vorpommern och MS Skåne.

livkrans

FS Mecklenburg-Vorpommern

FS Mecklenburg-Vorpommern är ett kombinerat frakt- och passagerarfartyg. Den kan ta emot 600 passagerare och lasta 40 personbilar. På färjan finns det nio kategorier av hytter, allt från en 4-bäddshytt (djurhytt) utan havsutsikt till en 2-bädds handikapphytt med havsutsikt.

På färjan är det generellt rökförbud, med gratis Wi-fi och bio ombord. Det finns även ett relaxrum. För de yngre resenärerna finns det ett mindre lekrum ombord, med bland annat ett bollhav och filmvisning.

Om du är intresserad att handla till förmånliga priser så kan du göra det i färjans travelshop med ett brett utbud av vin, konfektyr och dofter. Du kan också planera dina inköp innan du går ombord på färjan via denna länk.

MS Skåne

När det gäller MS Skåne så är det ett roropassagerarfartyg för både frakt och passagerare. Färjan har kapacitet att ta emot 600 passagerare och lasta 500 personbilar. På färjan finns det sju kategorier av hytter, allt från en 4-bäddshytt (djurhytt) utan havsutsikt till en 2-bädds handikapphytt med havsutsikt. Dessutom finns en salong med vilstolar som du också kan boka i förväg.

taxree-sprit

Färjans butik

I färjans butik kan du köpa dryck, kosmetika och konfektyr till förmånliga priser. För avkoppling finns den lugna relaxavdelningen där resenären kan slå sig ner i vilfåtöljer. Givetvis kan du även boka en hytt med eller utan havsutsikt. Det finns även en speciell Hund-Lounge där du kan resa tillsammans med din hund.

Stena Line har också en medlemsklubb – Extra som ger exklusiva medlemserbjudanden ombord på rederiets färjor. Resenären får vid medlemskapet rabatter på de redan förmånliga priserna samt poäng på utvalda varor. Dessutom får resenären erbjudanden ombord i restaurang, café och baren.

Extra förmåner

Är du en resenär som reser mycket ges extra förmåner. Vid köp av varor på färjorna får du poäng för att använda till framtida resor. Den som är med i Extra kan också hantera sina bokningar på ett enklare och mer överskådligt sätt. Du får en snabbare incheckning och kan ändra och avboka biljetterna online. Mer information om medlemsklubben Extra ges via denna länk.

Tom Sawyer och Nils Holgersson

De färjor som TT-line kör mellan dessa städer är, förutom Skåne och Mecklenburg-Vorpommern, även Tom Sawyer och Nils Holgersson. De två sistnämnda färjorna har en kapacitet att ta emot 400 passagerare vardera. Färjorna har var och en en lastkapacitet på 2 200 lastmeter vilket är jämförbart med 160 lastbilstrailer.

Det finns 134 hytter på respektive färja. För barnen finns en lekhörna. Dessutom har resenärerna tillgång till restaurang/cafeteria, shop, TV och casino.

Trelleborg och Travemünde

Ytterligare en färjelinje mellan Sverige och Tyskland är TT-lines mellan Trelleborg och Travemünde. De färjor som företaget använder är förutom Huckleberry Finn och Nils Holgersson även Robin Hood och Nils Dacke.

Färjorna Nils Dacke och Robin Hood har vardera kapacitet att ta emot 366 passagerare och en lastkapacitet på 2 400 meter, motsvarande 160 lastbilstrailers. På färjorna finns 163 hytter, fördelade på sex kategorier, från 1-2-bädds insides färjan utan havsutsikt till 1-3 bädds i fören med havsutsikt. Det finns även en salong med vilfåtöljer och dessutom restaurang, shop och bastu i dessa färjor.

tt-line-bat

TT-Line

Det framgår även från TT-lines nätsida, att företaget på lördagar under perioden 9:e juni till och med 29:e september i år kommer att ha två nattavgångar (klockan 22:00 och en vid någon av dessa tidpunkter 00:30/00:45/01:00) från Travemünde till Trelleborg. Linjen kommer att trafikeras med färjan Peter Pan.

Trelleborg – Sassnitz

Dessutom kör Stena Line på linjen Trelleborg – Sassnitz, som ligger på Tysklands största ö Rügen, med färjan FS Sassnitz. Överfarten är 4 timmar.

Färjan FS Sassnitz är ett frakt- och passagerarfartyg som kan ta emot 900 passagerare och lasta in 220 personbilar. På färjan kan resenären underhålla sig med spelautomater, det finns ett lekrum för barnen och två konferensrum. Dessutom inryms en bufférestaurang och café och en bordershop i färjan.

Om du vill använda datorn har du även tillgång till gratis Wi-fi. Du som resenär får även på denna linje tillgodogöra dig förmånerna att vara medlem i rederiets medlemsklubb – Extra.