12 mars, 2011

Bila i Frankrike – tips för en härlig bilsemester

Att bila i Frankrike är rena drömmen för semesternjutarna, det finns massor av sevärdheter och aktiviteter längst med vägarna som passar både allt från lugna barnfamiljer till partysugna ungdomar.

Guldklimparna ligger längst med riksvägarna, som ofta ligger parallellt med motorvägen. Där finner man alla vingårdar, bagerier med alla gulliga små byar och den fantastiska franska naturen.

Motorvägarna håller hög kvalitet och det brukar vara väldigt smidigt att ta sig fram, trots vägtullarna som man ibland stöter på. En genomresa kan gå på runt 500 SEK.

saint malo

Att tänka på inför bilresan till Frankrike är att ta med sig registreringsbevis (det gröna kortet)  samt att kontrollera att bilen är S-märkt. Svenskt körkort fungerar utmärkt, det finns inget behov av ett internationellt körkort.
Som med många andra länder så är det inte säkert att alla bensinstationer tar kreditkort, så se alltid till att ha lite extra euro så du inte blir ståendes. Glöm inte av att barn under 18 år inte får sitta i framsätet!

Tyvärr finns det ingen allemansrätt i Frankrike vilket innebär att man inte får tälta på privat mark utan lov, utan man måste använda sig av en campingplats.

Inför bilresan:

  • Vägatlas/GPS
  • Guidebok innehållandes simpla franska fraser, fransmännen är kända för att inte alltid kunna så bra engelska
  • Se över vilka försäkringar som behövs
  • Förstahjälpenutrustning är obligatoriskt att ha i bilen

Utöver de vanliga turistmålen som Disneyland, Louvre Museet,  Eifeltornet, Notre Dame katedralen, Arc de Triomphe and the Champs-Elysées osv så skulle vi på bilresa.se även vilja tipsa om staden Saint-Malo vilket är en idyllisk semesterort på smaragdkusten. Kullerstensgatorna innanför fästningsvallarna bjuder på många restauranger och kulinariska upplevelser såsom deras specialitet vilket såklart är ostron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *