Ystad – Świnoujście

Färjeförbindelser Ystad – Świnoujście

Polferries och Unity Lines kör färjor mellan Ystad i Skåne och Świnoujście i Polen. Det går uppemot 30 avgångar i veckan mellan de två städerna och resan. Tar vanligtvis mellan 6 timmar och 30 minuter och 7 timmar och 30 minuter timmar – beroende på avgång, färja och rederi. 

Hitta biljetter till Świnoujście

Våra bästa tips för Świnoujście

Upplev Świnoujście

  • Ett måste: Promenera längs Świnoujście vackra strandpromenad
  • Bäst boendeApartPark Baltic Home – Lägenhetshotell precis vid stranden med egen pool
  • Bra att veta: Świnoujście är en populär kurort med många spahotell

Świnoujście är en mysig och pittoresk stad belägen vid Polens nordvästra kust, precis intill den tyska gränsen. Med sina breda och vackra sandtränder, spännande historia och vackra läge vid havet är Świnoujście en populär destination för turister och genomresande. 

swinoujscie i Polen

Vad ska man göra i Świnoujście

Bad och strand

Att besöka stranden är en självklar aktivitet för den som besöker Świnoujście. Det är. En av de bredaste ständerna på den polska kusten – här kan man bada under sommaren eller ta en avslappnande promenad under resten av året. 

Spa

Świnoujście är en världskänd kurort. Här finns många spaanläggningar och hälsocenter. Många av stadens hotell är spahotell som erbjuder många behandlingar och. Avslappnande aktiviteter. 

Cykling, vandring och motion

Staden erbjuder mer för hälsan – nämligen motion i den vackra naturen. Omgivningarna runt Świnoujście erbjuder perfekta cykel- och vandringsleder. Den pittoreska nauteen och närheten till Wolin National Park gör Świnoujście till en perfekt destination för naturälskare. 

Andra sevärdheter i Świnoujście

  • Sjöfartsmuseet: Ett museum som återberättar historien om hur Świnoujście blev en av de viktigastehamnstäderna i Polen.
  • Fort Gerharda: Ett försvarsverk man kan besöka för duidade turer och insikt i Świnoujścies militära förflutna. 
  • Fyrtornet: Ett av Europas högsta fyrtorn med fantastisk utsikt över staden och Östersjön. 

Boende i Świnoujście

Świnoujście är en känd kurort vid den polska kusten. Här är naturen och havet aldrig långt borta. Allra bäst bor man vid strandpromenaden där restauranger, caféer, pubar och hotell frodas under högsäsong.

Vi rekommenderar ett avslappnande spahotell för vistelsen i Świnoujście. Här hittas en lista på alla lediga hotell i Świnoujście med bilder och recensioner från gäster. 

Res till Świnoujście med färja

Polferries

Polferries erbjuder färja mellan Ystad och Świnoujście. Färjorna som används är MF Mazovia, M/V Baktivia och M/F Cracovia. Rederiet kör två till tre turer dagligen.

På färjorna finns restaurang, kafeteria, pubar, diskotek och butiker. Man har möjlighet att boka en hytt – vilket kan vara bekvämt om man reser under natten. Väljer man att skippa hytten finns. Det vilfåtöljer man kan sitta i i mån av plats. 

Ystad – Świnoujście

Dag09:3013:4022:45
MåndagJaJaJa
TisdagJaJaJa
OnsdagJaJaJa
TorsdagJaJaJa
FredagJaJaJa
LördagJaNejJa
SöndagJaNejJa

Świnoujście – Ystad

Dag12:3019:0022:35
MåndagJaJaJa
TisdagJaJaJa
OnsdagJaNejJa
TorsdagJaJaJa
FredagJaJaJa
LördagJaNejJa
SöndagJaJaJa

Unity Line

Tre gånger om dagen erbjuder rederiet Unity Line färjor mellan Ystad och Świnoujście.  Färjorna som används är M/F Polonia, M/F Galileusz och M/F Skania. Resan tar ungefär 6 timmar och 30 minuter. 

På färjorna Polonia och Skania finns restauranger, barer, nöjesfaciliteter och butiker. 

Polonia, som kör nattsträckorna från Ystad, och Skania, som kör dagsträckorna från Ystad, erbjuder stora och bekväma hytter till såväl singlar, par som familjer. Ombord finns restauranger, kafé, klubb, pub, cocktailbarer, en butik och en snackbar. 

M/S Galileusz är endast avsett för bilburna passagerare. 

Unity Line

Ystad – Świnoujście

Dag13:3019:2022:55
MåndagJaJaJa
TisdagJaJaJa
OnsdagJaJaJa
TorsdagJaJaJa
FredagJaJaJa
LördagJaNejJa
SöndagJaJaJa

Świnoujście – Ystad

Dag07:0013:0023:00
MåndagJaJaJa
TisdagJaJaJa
OnsdagJaJaJa
TorsdagJaJaJa
FredagJaJaJa
LördagNejJaJa
SöndagJaJaJa

Läs mer om färjor till Polen här.