Bilsemester i Mexiko

Mexiko är ett populärt resmål av många olika orsaker. Vackra stränder, god mat, historia och kultur- Mexico har allt det. För att ta sig runt i landet kan man åka buss eller hyra bil och köra själv. Det är möjligt att bila runt i Mexico om man har ett internationellt körkort.

De bättre motorvägarna har en tullavgift, men det kan vara värt pengarna om man vill komma fram snabbt. Om man inte är en mycket erfaren förare kan det vara svårt att köra i städerna, trafiken är ganska intensiv. Det är också viktigt att informera sig om de lagar som finns, till exempel måste alla i bilen använda bilbälte.

Cancun

Cancun och Playa del Carmen på östkusten har länge varit stora turistmål. Många känner att de blivit lite för utvecklade, och man har börjat söka sig lite längre bort. Men stränderna är fortfarande fina här och man har alla bekvämligheter inom räckhåll. Isla Mujeres är en liten oas med turkost vatten och fantastiska möjligheter för snorkling eller scubadykning. Om man vill kan man simma med delfiner eller hajar, till och med. Det är lätt att ta sig över för en dag eller två, om man inte vill stanna lite längre.

Isla Mujeres

Mexicos Venedig

De flytande trädgårdarna i Xochimilco, Mexico City, kallas för Mexicos Venedig. Här kan man åka på en av de många båtar som flyter upp och ner i kanalerna. Vissa tider på året är landskapet runt omkring fullt av blommor. Man kan äta sin lunch på båten, lyssna på musiker som flyter runt på sina båtar, och ha kul.

I Mexico City finns det mycket mer som är sevärt, det är känt för alla sina museer och palats. I den östra delen ligger Plaza del Seminario där man kan se ruiner av ett tempel från aztektiden, samt besöka det tillhörande museet. Den gamla delen av staden, Centro Historico har det näst största torget i världen, Zocalo.

Teotihuacan

Inte långt därifrån ligger Teotihuacan, en stor arkeologisk utgrävning. Här kan man besöka några av de största pyramiderna i Mexico. Här kan man se hur dessa antika folk hade en mycket precis förståelse av hur solen och månen rör på sig. Förutom de centrala delarna, där man utövade sin religion och ceremonier, har man även grävt fram palats och andra bostadsområden. Över hela Mexico kan man se rester av de ursprungliga folken och dess historia. Blandat med sol och bad, samt god mat, blir det ett perfekt resmål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *