Bilsemester i USA – Roadtrip över Amerika

Att åka på bilresa i USA skiljer sig inte från Europa på speciellt många sätt, det är mest trafiken som kan skilja. I och med att det finns mycket mer trafik på de amerikanska vägarna kan motorvägarna lätt ha upp till tio filer med komplicerade av- och påfarter som går kors och tvärs.

Det är ofta man hör folk planera en bilresa genom USA, mer väldigt ambitiösa resrutter på extremt kort tid. I de flesta fallen hade man fått mer utav resan genom att korta ner rutten. Man kommer inte hinna se eller uppleva speciellt mycket utan bara behöva pressa på för att hinna dit man ska. Att bila i USA var en dröm jag haft länge och jag är otroligt nöjd med min resa, men om jag nu ska peka ut det allra bästa med den var friheten.

USA är ett stort land och känslan av att köra till en destination man drömt om att besöka, för att sedan kunna stanna där precis så länge man kände för var det mest fantastiska. Vi spenderade en och en halv vecka bara i Florida. USA är ett land man ska upptäcka och erfara över tid för det finns en miljon ställen man vill stanna till vid.

Jag har trots allt fått den erfarenheten nu och efter att ha spenderat cirka 500 mil på de amerikanska vägarna så kan jag nu i efterhand säga att känslan att köra längs alla dessa motorvägar var fantastisk, men i slutändan var det absolut inte det som var höjdpunkten utan det var alla stopp och upplevelser längs vägen, och känslan av att vara helt fri från ett spikat schema.

Något som kan vara värt att notera är prisskillnaden mellan de olika bensinstationerna längst med din rutt, det kan vara värt att kolla upp var man ska tanka innan, även om bensinpriset i USA ligger långt under det svenska (i skrivande stund 4 kronor litern).

Boende

45-50 USD räcker till roadside hotels / motels som Motel 6, Super 8 och liknande men de ligger längs med större vägar och oftast utanför städerna. Är det liknande hotell i städerna så kostar det ofta 70-80 USD istället.

Ett tips är att boka billiga hotell i förväg längs med rutten. Super 8 / Motel 6 och liknande har vanligtvis 100% gratis avbokning fram till samma dag som incheckning (typ lunchtid eller till och med lite senare) så det är lätt att boka av om det blir ändrade planer.

Västkusten

Öppna karta i helskärm

Los Angeles och San Diego (Kalifornien)

Los Angeles är startpunkten för denna bilresan genom USA:s västkust, kör söderut till San Diego och österut till Yuma (Arizona) och sov första natten på ett motell.

Sonora Desert (Arizona)

Kör genom Sonora öknen i södra Arizona, mellan torra landskap och fält av bomull.

Organ Pipe Cactus National Monument

Organ Pipe Cactus National Monument ligger i södra Arizona, uppe vid gränsen till Mexicogränsen, och kallas så på grund av den stora mängden orgelpipskaktusar som växer där.

Endagstur till Tucson, Phoenix och Montezuma Castle

En endagstur till Old Tucson Studios, till ökenmuseet och Saguaro National Monument där det finns tusentals gigantiska Saguaro kaktusar.

Meteorkratern i Arizona och Painted Desert

En tripp förbi mateorkraten i Arizone, och en sväng förbi Painted Desert, en öken så kallad på grund av de många olika frägerna på stenar och sand.

Grand Canyon dagstur

Dagstur till Grand Canyon med bil. Vandring i Grand Canyon är något man inte vill missa!

Monument Valley dagstur

En till dagstur till Monument Valley, längs Arizona och Utah gränsen. Utflykter mellan den berömda klipporna.

Lake Powell (Utah)

Att köra längs stranden av Lake Powell norr och väster till Utah, i ett månlandskap av egendomligt formade stenar får man bara inte gå miste om.

Arches National Park

Dagsutflykt till Arches National Park med bil, känd för egendomligt formade stenar, de flesta av dessa ser ut som valv.

Bryce Canyon dagstur

Dagstur till Bryce Canyon med bil, besöka denna naturliga undrar känd för Hoodoos, klippformationer formats av vind och vatten.

Las Vegas (Nevada)

Kort besök i Las Vegas, vandring i staden på natten bland alla neonskyltar och kasinon.

Death Valley

The Death Valley är ett område i Kalifornien sydöstra intressant för den extremt torra landskap, som domineras av en torkad saltsjö, faktiskt under havsytan..

Yosemite National Park

Dagstur i Yosemite National Park, där man får se massor av olika djur och jättesekvoja som är tusentals år gammal.

San Francisco

Utflykter runt San Francisco och Golden Gate, innan man kör bil tillbaka till Los Angeles där man kan lämna tillbaka hyrbilen och bilsemestern är nu klar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *