Bilsemester i Australien – tänk på det här!

Att bila i Australien kan vara en underbar upplevelse. Det är ganska vanligt att man köper en gammal bil och kör runt, speciellt om man är runt Sydney eller Cairns. Många väljer att ta med sig campingutrustning, sova i bilen och bara kör dit man känner för. Man kan också ta in på ett av de många hostel som finns lite överallt. I allmänhet så är befolkningen i Australien trevlig och lättsam. Man kan lätt få kontakt med olika människor och de är också hjälpsamma.

palm cove cairns

En populär sträcka är just på östkusten, mellan Sydney och Cairns. Ett fel som väldigt många begår där är att börja uppe i Cairns och åka söderut, bilhyran blir mycket högre då. Börjar du däremot i Sydney och åker norrut kan du komma undan riktigt billigt. Det finns mycket att se på vägen. Byron Bay har milvis av fantastiska stränder, det är ett paradis för surfare. Men det finns också flera stillsammare små vikar och bukter. För den som tycker om lite hålligång på kvällarna så är det inom räckhåll. I havet kan man se både delfiner och valar.

Fraser Island finns på UNESCOs lista över World Heritage Sites. Långa, vita stränder som flankas av sandklippor. Runt omkring finns det mer än 100 sjöar, vissa med turkosblått vatten och vit sand. Naturen har en unik kombination av regnskog och annan växtlighet. På våren och sommaren exploderar trakten med vilda blommor, det är mycket vackert. Många ovanliga djur och fåglar uppehåller sig i trakten, bland annat sköldpaddor och fjärilar.

Strax norr om Brisbane ligger Noosa Heads, med sin vackra nationalpark. Också här kan man hitta fina stränder för surfing. I området finns det fortfarande många koalor, även om antalet har minskat de senaste åren. Varje år hålls Australiens största triathlon tävling här, i slutet av oktober. Man anordnar också en surffestival på våren, runt mars månad.

Det finns också mycket att se på västkusten. Om man inte har riktigt lång tid på sig kanske man måste dela upp bilsemestern eftersom Australien är mycket stort. Många försöker hinna med Uluru, den stora klippan som också kallas för Ayers Rock. Den ligger i norra Australien, cirka fem timmars bilresa från Alice Springs.

Samtidigt får man inte missa städerna. Det är sant att Australien har mycket att erbjuda när det kommer till naturupplevelser, men i städerna finns det också mycket roligt att göra. I Sydney kan man klättra upp på den berömda Harbour Bridge, till exempel. Man betalar något för det, men kan sedan klättra med guide och säkerhetssele. Från toppen ser man långt, hela Sydney med omnejd. Australien är ett fantastiskt land med sin vackra natur med bad och surfing nästan överallt, inklusive runt de flesta städer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *